Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Halmstadbandet Shiba har släppt sin första ep

Fyra Halmstadkillar utgör bandet Shiba. De har spelat ihop i ungefär ett år och nyligen släppte de sin första ep ”Graveyard Kids”.
– Det känns skitkul och samtidigt väldigt surrealistiskt, säger Love Larsson som sjunger och spelar gitarr i bandet.

De fyra killarna Love Larsson (25), Åke Sjögren (25), Christian Rapp (26) och Adrian Scholl (25), lärde känna varandra under sin tid på Sturegymnasiet i Halmstad.

– Jag, Åke och Adrian kände varandra sedan innan. Vi har gått i samma lågstadieskola. Men sen när vi började i gymnasiet så började även Love hänga med oss då han gick i samma musikklass som mig och Adrian, säger Christian Rapp, 26.

Musiken har alltid varit ett gemensamt intresse och sedan ungefär ett år tillbaka har killarna ett band tillsammans.

Det hela började med att sångaren och gitarristen Love Larsson och trummisen Åke Sjögren bestämde sig för att dra i gång ett band och börja lira musik på fritiden. Även Christian Rapp, som också spelar gitarr, hoppade på tåget. Och efter att ha fått tag i en replokal var allt i gång.

– Inledningsvis hade vi en kille som heter Max som var med och spelade bas. Men han flyttade till Malmö och hoppade av då. Men jag, Love och Åke höll i gång bandet efter det ändå, säger Christian.

Men det tog inte lång tid innan bandet fick tag på en ny basist.

– Sen frågade vi Adrian om han ville vara med. Jag och Åke hade ju spelat med honom tidigare så vi visste redan vad han gick för. Han är jätteprofessionell. Han tyckte att det lät intressant och sen blev det väl själva starten på det här bandet kan man väl säga, säger Love.

Förra sommaren hade killarna en spelning på Rotundan i Norre katts park. Efter spelningen fick de frågan av kompisarna Noah Söderberg och Anton Wennerbäck, som har en musikstudio ihop, om de inte ville spela in några av sina egna låtar.

– När vi startade bandet var det mest för skojs skull. Men sen när Noah sa att de gärna ville låta oss spela in våra låtar i studion så kändes det bara som att det var självklart att vi skulle göra det, säger Love.

Den 9 april i år släpptes Shibas första ep, bestående av fyra stycken låtar. Låten ”Graveyard kids” blev bandets första – och har också gett namn åt plattan.

– Det känns skitkul och samtidigt väldigt surrealistiskt. Det är väl något man aldrig trodde att man skulle göra, för att det känns utom ens räckhåll. Men nu har det ju bevisats att det går om man bara vill. Sen är det jättekul att kunna säga att man finns på spotify, och kunna länka till sin musik, säger Love.

Hur skulle ni beskriva er musik?

– Det är svårt att beskriva genren. Men vi har inspirerats mycket av andra band som vi gillar. Så som ”The Growlers”och ”Allah-las”, men också en artist som heter Mac Demarco. Det är typ luftig, indie, beach, säger Christian och skrattar.

Love Larsson håller med att det inte är lätt att sätta ord på musikgenren.

– Det är svårt när man ska försöka förklara för någon annan. Jag skulle väl säga att det inte riktigt går att spika en genre. Det är svårt att sätta ord på det. Det är lite glad och fartfylld musik som jag tror går hem hos de flesta. Lite som jag anser indiepop/indierock ska vara liksom – man ska bli inspirerad till att vilja lyssna mer.

Har ni några planer framöver?

– Ja, tanken är att vi ska spela ett gig i sommar på Rotundan igen. Men det är inte helt bekräftat, utan man får ju se hur det blir med alla restriktioner och så, säger Christian.

– Vi vill ju ut och spela och visa upp vår musik. Speciellt nu när vi släppt vår skiva och allt. Vi har hört av oss till flera ställen, men det är inte många som vågar ge ett definitivt svar med tanke på det oklara läget med pandemin. Så man får väl helt enkelt ha is i mage, som med mycket annat just nu, säger Love.

Utöver det satsar killarna på att spela in ett par fler låtar, med förhoppning att kunna släppa ny musik redan i höst.

– Vi har pratat med Noah som hjälpte oss att spela in ep:n, och har pratat lite om att spela in två låtar fram mot hösten. Det blir två singlar och tanken är att släppa dem vid olika tillfällen, säger Love.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här