Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Biljettsläpp. På lördag klockan 12.00 släpps biljetterna. Kristofer Åkesson på Live Nation har ett råd att ge inför släppet. ”Att bara vända sig till auktoriserade återförsäljare. Det finns redan nu tjänster som påstår sig kunna förboka biljetter, problemet är att det ofta innebär att många står där utan biljetter till konserten.”

Håkan gör det igen

”Japp, jag måste ju försöka igen medan solen står i zenit. ” Med den hälsningen avslöjade Håkan Hellström i går att han återvänder Ullevis scen nästa sommar.

Nästan på dagen två år efter att Håkan Hellström satte nytt publikrekord på Ullevi i Göteborg återvänder han till arenan. I går förmiddag kom ett pressmeddelande med beskedet att lördagen den 4 juni 2016 är det dags igen.

”Ni som var där sist – varmt välkomna tillbaka. Och ni som inte var där – hjärtligt välkomna ni också. Ullevi blir den enda spelningen för mig nästa sommar, men det är ju inte en jätteblygsam plats, så det räcker nog för hela året. Vi hörs snart! Peace n luv!” skriver han i pressmeddelandet.

Någon mer kommentar får vi inte från Hellström själv. Han hälsar på sms till GP att han vill ligga lågt med intervjuer just nu. Kristofer Åkesson på arrangören Live Nation bekräftar a tt man jobbat länge för att få till en andra Ullevispelning.

– Alla som var på Ullevi förra sommaren upplevde ju någonting helt fantastiskt. Självklart har det varit en diskussion om och när man kan få uppleva det här igen. Nu kan vi konstatera att allt funkar för att köra igen och det känns otroligt kul, säger han.

Hösten ägnar Håkan Hellström åt att spela in en ny skiva. Enligt uppgift till GP ska skivan släppas i april nästa år.

Stefan Sporsén , kapellmästare för Hellströms band, berättar att planeringen inför Ullevikonserten är igång och han kan nästan lova att vi får höra nytt material.

– Lite har vi börjat spåna. Håkan är långt i förväg när han börjar tänka på de här sakerna, så vi har lite embryon. Sen är det inte omöjligt att vi har några nya toner att spela också.

Du menar låtar från den kommande skivan?

– Ja, men jag vet inget releasedatum, så jag vet inte om vi har den i ryggen. Vi vill ta det hela ett snäpp till och ge alla som var där förra året en ännu större upplevelse.

Någon releasekonsert för den nya skivan blir det dock inte.

– Nej, nej. En Ullevispelning är något mycket större än att promota en ny skiva. Håkan tycker verkligen att det är det roligaste som finns, att få chansen att spela en gång till på Ullevi.

Såvitt Sporsén vet blir det inga fler Hellström-spelningar nästa sommar, så det blir till att köpa Ullevibiljett om man vill se honom.

Kommer ni att slå ert eget publikrekord?

– Förra året stod stjärnorna rätt inte minst när det gällde vädret. Vi visste att det skulle komma mycket folk men det kom nog några extra för att vädret var så bra. Så jag törs knappast hoppas på det. Men det finns nog några som inte kunde komma förra året som kommer den här gången.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här