Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets medverkande. Andreas Johnson, Jessica Andersson, Tommy Nilsson, Robin Bengtsson, Bruno Mitsogiannis, Özz Nujen, Wictoria och David Lindgren åker på Diggilooturné i sommar.

Här är Diggiloogänget som ska erövra Halmstad

Tommy Nilsson närmar sig 60, men är ingen farbror för det! I sommar åker han på Diggiloo-turné med bland andra Wictoria, Özz Nujen och Charlotte Perelli – och den 21 juli kommer gänget till Halmstad.

Hej Tommy! Vad har du för relation till Diggiloo?

– Jag har aldrig varit med själv, men har många kompisar som har det. Diggiloo är ju det största som åker runt i Sverige så det ska bli riktigt kul att hänga med. Jag gillar att samarbeta med andra artister, särskilt när man hamnar med lite yngre förmågor som har ett annat sätt att tänka på.

Ja, ni är ett rätt brett gäng som åker. Vad blir din roll i gruppen tror du?

– Jag är nog till för att underhålla kvinnor i 60-årsåldern... Alltså folk i min egen ålder, haha! Nej, men vi är ju ett brett gäng för att man ska nå en bred publik, både barnbarnen och mormor och morfar ska gå. Så jag ska väl underhålla de som är lite äldre, men kommer att rocka på rätt bra ändå!

I pressmeddelandet står det att Diggiloo vill ”behärska allt” i sommar. Är det någon genre du känner att du verkligen inte klarar av?

– Jag tycker faktisk om all musik, så länge det står någon i mitten som menar någonting, och kan nog fuska mig igenom det mesta själv också. Jag är inte rädd för att gå utanför min lilla låda längre, jag har faktiskt testat det mesta redan, till och med musikal. Det skulle väl vara de mer avancerade dansstegen då... Jag och Özz får stå för det komiska där! Jag är ju lite pajas, jag vill gärna att man ska kastas mellan skratt och gråt när jag uppträder.

Du är med i årets säsong av Så mycket bättre. Blir det lite låtar därifrån i sommar, kanske?

– Jag vet faktiskt inte än, men jag är jättestolt över de versioner jag gjort i programmet. Jag håller på att fräscha upp mig musikaliskt just nu, jag gillar verkligen hur musiken låter idag. Sen behöver man inte köra keps bakochfram och börja rappa, men just därför var det kul att vara med i Så mycket bättre och därför blir det kul med Diggiloo. Att få lära sig och inspireras av andra. Jag vill inte bli en farbror som bara åker runt och sjunger gamla låtar, det får inte bli bara nostalgi!

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här