Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Gullbrannafestivalen ställs in – gör en digital satsning

Gullbrannafestivalen ställer in med anledning av coronapandemin. Nu blickar arrangören istället fram mot 2022 – samtidigt som man gör en satsning på det digitala.

Festivalen skulle äga rum mellan 8 och 11 juli i år, men i dag meddelade Gullbrannafestivalens ledningsgrupp att man tagit beslutet att ställa in sommarens evenemang. I stället blickar man fram mot 2022.

– Det är såklart tråkigt, säger Andreas Joakimson, projektledare för Gullbrannafestivalen.

Enligt Andreas Joakimson, är beslutet tagit utifrån det fortsatta smittspridningen av corona.

– Vi har försökt att vara optimistiska och jobbat med att tänka utanför boxen för att kunna genomföra festivalen på ett smittsäkert sett. Men det är svårt att anordna en festival under de här omständigheterna, säger han.

Under gårdagen höll regeringen en pressträff tillsammans med Folkhälsomyndigheten. Under den meddelade statsminister Stefan Löfven att man skjuter upp på de nuvarande restriktionerna och väntas inte komma med lättnader så länge smittan sprider sig som nu.

– Det var lite droppen som fick det att rinna över, säger Andreas Joakimson och fortsätter:

– Vi har haft artister som legat på och undrat, utan att vi kunnat ge några tydliga besked. Samtidigt behöver man få fart på planeringen, sälja biljetter och så vidare – vilket vi inte kunnat göra. Vi önskar ju också att hålla en festival för flera hundra personer, och det känns inte som en möjlighet när situationen ser ut som den gör.

”Vill ge våra artister ett fönster”

Nu väljer Gullbrannafestivalen i stället att göra en digital satsning.

– Vi känner ändå ett ansvar för våra svenska artister. Så vi vill ändå kunna ge dem ett fönster så de kan få synas nu i dessa tuffa tider, säger Andreas Joakimson.

Tanken är att förinspela några mindre konserter som sedan kommer att släppas under sommaren.

– Sen arbetar vi med att kunna köra någon slags livestudio under de dagarna i sommar som festivalen var tänkt att äga rum. Med lite artister och talkshow och så. Man får komma på nya lösningar för att försöka hålla igång vårt varumärke.

Beslutet om att ställa in festivalen påverkar inte Gullbrannagårdens camping och konferensanläggning – utan dessa har öppet som vanligt i sommar.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här