Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det är bäst nu att Håkan Hellström levererar

Den 4 juni 2016 spelar Håkan Hellström på Ullevi. Alltså lördag 4 juni. Markera det i kalendern. Sätt ett kryss i taket. Rista in det på en sten och res i Slottsskogen. Ni som var där 2014 vet vad det handlar om, er behöver jag knappast påminna eller övertyga, nu vänder jag mig till er andra.

Ni som av oklara skäl valde bort Håkans Ullevikonsert förra året, ni som stannade hemma för att han ”inte kan sjunga”, som valde Dregens spelning samma kväll på Liseberg eller firade pingstafton med släkten i sommarstugan, det är dags att vakna nu. Det är läge att boka barnvakt, styra om vännernas bröllop och redan nu meddela chefen att du varken kan eller vill jobba extra lördag 4 juni 2016.

Så. Nu har jag skrivit av mig den värsta euforin. Hämtat andan. Lugnat ner mig. För helt överraskande var ju inte onsdagens besked. Redan när Håkan Hellström under konserten 2014 meddelade att kvällens publiksiffra landat på 69 349 personer (nytt nordiskt arenarekord) anade vi att hans Ullevispelning nog inte var någon engångshändelse.

Den känslan bara förstärktes när Håkan dröjde sig kvar vid scenkanten för att vinka hejdå till publiken efter att sista låten klingat bort. Det var inget dystert adjö och farväl, det var ett kärleksfullt tack för i kväll. Och ett tyst löfte om att det här gör vi om.

Men så fungerar det inte. Konserter går inte i repris. Det är tillfälliga möten, spontana känslor, ögonblick fångade i flykten. De går inte att göra om eller återuppliva, hur många liveboxar, konsertfilmer och fotoböcker man än släpper.

Nästa spelning lär alltså bli annorlunda, måste bli annorlunda, och den kommer att bli annorlunda. Det som var unikt 2014 blir alldeles säkert en skön återträff 2016, men kan det växa till en Ullevitradition 2018? Tja, varför inte?

Göteborg lär koka av förväntan när stans största stjärna sjunger in sommarens första helg. Det kommer att festas, laddas och längtas flera veckor i förväg. Självklart blir det så, till och med Slayer kan ju skapa folkfest på Ullevi, och jag längtar redan efter Håkan Hellströms spelning.

Men när vi trängt oss in i den där stora cementgrytan, när vi passerat 70 000 sålda biljetter och slagit det gamla rekordet, när publiken är så uppladdad att den närmast självantänder, då är det bäst att Håkan levererar. Att han överraskar. Tar det vidare.

Inte ens en så unik artist som Håkan Hellström har nämligen råd att stå still. Och det gör han inte heller. Har egentligen aldrig gjort. Stilen har förändrats med varje album, den musikaliska inspirationen likaså, och stegvis har han lyckats utveckla och förfina sin sångröst utan att tappa ett uns av sin ursprungliga personlighet. En bedrift i sig.

Därför känns det både spännande och självklart att han är mitt uppe i arbetet med en ny platta som lär komma i april. Spännande därför att inget har läckt ut av vart (det förmodade) samarbetet med Charlie Storm, Björn Olsson och Johan Forsman Löwenström leder honom den här gången. Och det känns självklart därför att ingen borde ställa sig på Ullevis scen utan en knippe nya låtar.

Inte ens Håkan Hellström.

Läs även:
Håkan gör det igen
Håkan Hellström till Ullevi i juni

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här