Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Daniel Sanjay: ”Vilken kraft, vilken kväll!”

Lördagens digitala festival ”Kulturen tystnar aldrig” har totalt setts av runt 3 000 personer, och över 30 000 kronor samlades in via swish. Nu hoppas man på en liknande festival inom kort.
– Vilken energi, det går inte att sätta ord på känslorna, säger Daniel Sanjay, programledare och initiativtagaren till projektet.

Hallandsposten sände i lördags kväll den lokala, digitala festivalen ”Kulturen tystnar aldrig” från Halmstad Live.

– En sådan otrolig kväll och jag är så himla nöjd. Folk och barnfamiljer har skickat bilder från när de har dansat och sjungit i sina hem. Det blev verkligen lyckat, säger Daniel Sanjay.

Alla medverkande, från personal bakom kulisserna till artister, ställde upp ideellt. Däremot kunde man skicka en gåva via swish. Totalt kom över 30 000 kronor in.

– Med swish kom också många meddelande med fina hälsningar och hejarop. Riktigt kul och ännu ett bevis på att kulturen är oerhört viktig och att den aldrig tystnar.

Daniel betonar att det aldrig hade gått att genomföra utan alla samarbetspartners.

– Vi satte ihop den här kvällen på så kort tid, och jag är så innerligt tacksam över alla aktörer som valde att stötta oss i detta.

Kan bli en andra festival

Många lokala artister ville vara med, så många att Daniel var tvungen att tacka nej till hela sju akter. Efter att lördagens festival blev så lyckad har han siktet inställt på en ny festival inom kort.

– Det är förhoppningen. Först måste vi samla oss och utvärdera kvällen, och eftersom att alla har gjort det här ideellt måste vi till nästa gång komma överens om att de som jobbar får någon typ av lön också. Kanske inte lika mycket som vanligt i och med dessa tider, men i alla fall något, säger Daniel och tillägger:

– Men eftersom att det är så många band och artister som vill vara med så hoppas jag att vi kan få ihop ytterligare en festival.

">
Daniel Sanjay.
Daniel Sanjay.

Hur var det att vara programledare för den här typen av festival, utan publik?

– Jag var jättenervös innan, jag har aldrig varit programledare när de har räknat ner till sändning på det viset, haha. Men det var otroligt roligt. Vilken kraft den här kvällen gav. Jag kunde inte stå still för det var en sådan energi i lokalen.

Han fortsätter:

– Det blev inga applåder men vi luftkramades. Artisterna var jättenöjda. Rebecca Sellergren var producent och såg till så att tidsschemat höll och Sofie Tedenstad-Svebring tog han om sociala medier - alla på plats gjorde ett grymt jobb!

Totalt tittade runt 2 000 personer på livesändningen, och ungefär 1 000 har kikat i efterhand.

Samarbetspartners var Studiefrämjandet Halland Musik, Audio & Lights Group i Halmstad, LinSon AB, Halmstad Live, Region Halland, Ica Maxi Flygstaden samt Hallandsposten.

Missade du festivalen? Se reprisen här: HP livesände musikfestival från Halmstad Live

Artisterna som var med under kvällen:

Kvartiåtta

Amanda Aasa

Anna Lovdal

Alex Kron

Jimmy Ottosson

LissyRebecka

Andreas Wahlman

Maria Albjär och Petronella Magnusson

Kalle Lönn

La Shakers

John Pahlm

Welander

Von Sicard

Essa Cham

Med via inspelade videos - Westcoast Backbeat Orchestra från Varberg och Nü Fiona från Unnaryd.

Daniel Sanjay (programledare)

Reklampauser med Ung Företagsamhet – Finalister visar upp sina företag

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här