Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Fjolårets P4 Nästa vanns av duon Hilde & Erik. Bild: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Fjolårets P4 Nästa vanns av duon Hilde & Erik. Bild: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Dags att skicka in låtar till P4 Nästa

För den som vill vara med i musiktävlingen P4 Nästa är det dags att få tummen ur. P4:s lokala kanaler tar emot tävlingsbidrag under hela mars månad.

Musiktävlingen P4 Nästa beskrivs av arrangörerna som ”hela Sveriges musiktävling”. Lokala finaler hålls på P4:s 25 lokala kanaler. Vinnarna går sedan vidare till riksfinalen där bland annat en plats i Melodifestivalen står på spel.

Nu har anmälningsperioden för 2021 års P4 Nästa dragit i gång. Mellan 1 mars och 31 mars så tar de lokala kanalerna emot nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag. Senare under våren hålls de lokala finalerna.

LÄS MER: Halmstaduo segrade i P4 Nästa

– I P4 Nästa är musiken det centrala och musikskaparna lokala. Genom årets upplaga av tävlingen finns åter chansen för både nya och etablerade låtskrivare och artister att få sin musik regelbundet spelad och uppmärksammad i Sveriges största radiokanal P4, säger Maths Broborg, projektledare för P4 Nästa, i ett pressmeddelande.

Förra året skickades över 1 100 bidrag in till P4 Nästa. Ett av de bidragen kom från Julia Alfrida, vilket ledde till att hon fick en plats i årets Melodifestival.

LÄS MER: Amanda Aasa till melodifestivalen

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här