Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jonas Heintz.

Bandcoachning på Nolltrefem

Lossnar det inte för ditt band? På söndag kan musiker få gratis karriärstips av experter inom branschen, då Manifest on tour kommer till Nolltrefem-huset i Halmstad.

”Please listen to my demo” rappade EPMD 1989, i en låt om hur den klassiska duon en gång körde runt på Manhattan i förhoppning att någon ville lyssna på deras musik.

I morgon söndag får regionala band och soloartister en fantastisk möjlighet att göra just det, spela upp sin demo för skivbolagsfolk. Kanske inte för att få ett kontrakt på studs, men väl få konstruktiv kritik. Och man behöver inte bege sig till Manhattan utan till Nolltrefem-huset i Halmstad.

Demopanelen är bara en av fyra programpunkter på morgondagens Manifest on tour-gala, en dag då musiker kan lära sig mer om den bransch man kanske drömmer om att slå sig in i. Lokal arrangör är Jonas Heintz som är verksamhetsutvecklare på studieförbundet Sensus.

– Det börjar med en paneldebatt där folk från olika delar av musikindustrin informerar om vad som händer i branschen och svarar på frågor. Efter det kan man få spela upp sin demo och få konstruktiv kritik, vi tar så många som vi hinner. Sedan är det möjligt att ha personliga möten med medlemmarna i panelen, berättar Jonas Heintz.

Det fjärde och avslutande momentet är ett showcase, en jurybedömd konsert där fem–sex band från regionen gör upp om en plats i riksfinalen. Den slutliga vinnaren där får äran att inleda den stora Manifestgalan i Stockholm i februari. Två Halmstadband är med och tävlar på Nolltrefem, Driftwood Company och Diabolical kids.

– Banden får gott om speltid, inte bara några låtar, säger Jonas Heintz.

Nolltrefem-huset är denna dag öppet för alla intresserade. Allt är kostnadsfritt.

– Vem som helst kan komma, även de som inte är knutna till Sensus. Kom hit och ställ frågor, ta med en demo och spela upp – vi vill att så mycket folk som möjligt kommer, i alla åldrar, säger Jonas .

Du är själv musiker som har spelat i band. Skulle du gå om du inte var med och arrangerade?

– Absolut. Många band är ju med på olika forum på nätet, men där är det svårt att få självkritik. På söndag kan man prata med folk som har rutin i branschen.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här