Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

90-talsstjärna sprider nostalgi på dansgolvet

Hon släppte hit efter hit och har uppträtt i över 40 olika länder. Nu tar Pandora sin låtskatt till Halmstad Live för att sprida glädje och allsång. Även Da Buzz finns med under kvällen.

Redan som 23-åring slog hon igenom med monsterhitar som ”Trust me”, ”Don't you know” och ”Tell the world”. Hon har sedan dess släppt 12 album och sålt över sex miljoner skivor. Artisten beskriver att hon var som störst under åren 1993 till 2003.

– Efter att jag hade släppt mitt första album gick det väldigt fort. Jag slog igenom direkt och uppträdde totalt i över 44 länder tror jag. Ja la ner otroligt mycket jobb på karriären, säger Pandora, som egentligen heter Anneli Magnusson.

Hennes karriär tog fart i Sverige, men också internationellt. När hon var som störst var det många uppträdanden, lite sömn, stress och press.

– Jag var så ung. Allt var nytt för mig och jag visste knappt vad jag hade gett mig in på. Jag blev en världsstjärna på väldigt kort tid, och det förde mig sig extremt mycket jobb och slit. Jag var ofta trött och mitt immunförsvar försvagades. Jag blev lätt förkyld och sjuk.

Blev kontaktad av låtskrivare

Det hela började med att Pandora blev kontaktad av ett gäng låtskrivare som ville ha med hennes röst. Hon tackade ja och sedan flöt allt bara på. Musiken hon sjöng var inom genren eurodance.

– Det här var en ny typ av musik, en ny genre som har många namn - techno, eurodisco eller eurodance. Jag studerade musik på gymnasiet och är klassiskt skolad, så ibland tyckte jag att det var lite svårt att förhålla mig till den här musiken.

Men under 90-talet släppte Pandora hit efter hit, och på fredag kommer hon till Halmstad Live för att låta besökarna återuppleva tiden då hitsen flödade ur högtalarna. Da Buzz är också på plats.

– Det blir en väldigt rolig och positiv kväll med mycket glädje, allsång och naturligtvis nostalgi.

I år fyller Pandora 50 år, och hon beskriver sitt liv som en berg- och dalbana. Från att ha stått på världens scener och haft en toppkarriär inom musiken dömdes hon 2009 för grovt skattebrott. Påföljden blev villkorlig dom med samhällstjänst 100 timmar alternativt tre månader fängelse.

Efter några år – närmare bestämt 2016 – friades artisten i hovrätten. Det efter att Högsta domstolen ändrat sin praxis och efter att riksåklagaren begärt resning i målet.

– Det var såklart en otrolig lättnad och gav mig en enorm energiboost. Det kändes fint att jag äntligen kunde lägga det bakom mig.

”Aldrig mått bättre”

I dag bor Pandora tillsammans med sin son i en villa i Kungsör. Hon gör 40-50 gig om året, sköter sitt eget bolag och planen är dessutom att släppa ny platta.

– Nu lever jag mitt liv precis så som jag vill. Jag har kontroll över mina beslut. Jag mår väldigt bra, säger hon och tillägger:

– Vi får se när albumet ges ut, och jag släpper inte plattan som Pandora - utan som Anneli Magnusson. Jag har alltid haft en countryröst, och den släpper jag lös till hundra procent.

Men på fredag lovar hon att det blir 90-talsmusik för hela slanten.

Läs också: Den nya symfoniorkestern möttes av jubel

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här