Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nipsey Hussle blev 33 år. Arkivbild.

Mördade rapparen får arenahyllning

Den mördade amerikanske rapparen Nipsey Hussles familj planerar en stor minnesstund för honom i Staples Center i Los Angeles, skriver TMZ.

Enligt sajten äger ceremonin rum på torsdag.

Staples Center hyser så väl basketlaget Lakers och hockeylaget Kings som stora konserter och galor. Det var också där som en minnesstund för Michael Jackson hölls efter dennes död 2009.

Samtidigt har Nipsey Hussles död fått flera av Los Angeles gatugäng att mötas i ett slags fredsmöte, skriver NME. På en Instagram-bild från klubbarrangören Marquis Diamond poserar medlemmar från ökända gäng som Crips, Bloods och Bounty Hunters tillsammans. "Nipsey Hussle, se vad du startade", skriver Diamond.

Nipsey Hussle, som sägs ha ett förflutet i Crips, skulle dagen efter sin död ha deltagit i ett möte med Los Angeles-polisen om att stoppa gängrelaterat våld.

Nipsey Hussle, vars riktiga namn var Ermias Asghedom, sköts med flera skott utanför sin klädbutik i södra Los Angeles den 31 mars. En 29-årig man greps tidigare i veckan och misstänks mot sitt nekande för dådet.