Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Ek Virack, projektledare för Kulturmaraton. Bild: Roger Larsson
Charlotte Ek Virack, projektledare för Kulturmaraton. Bild: Roger Larsson

Lyckat Kulturmaraton får nog ingen uppföljare

I går söndag avslutades årets Kulturmaraton. Även om man har fått ett fint gensvar så är arrangörernas förhoppning att det inte blir någon repris nästa år. Då vill de hellre arrangera Kulturnatten igen.

Under tre veckors tid har Halmstadborna kunnat uppleva lokal kultur runt om i Halmstad. Vissa installationer har synts ordentligt medan andra har varit mer diskreta.

Enligt Charlotte Ek Virack, projektledare för Kulturmaraton, har reaktionerna från allmänheten varit positiva.

– Det har varit jättebra, alla har varit väldigt glada och jag har inte hört om någon som varit sur. Det är någon vattenmelon från det konstverket som slitit sig, men det har nog mer med väder och vind att göra, säger Charlotte Ek Virack.

LÄS MER: Kulturmaraton växlar upp

Ett av de mer uppskattade inslagen är den art walk som byggts upp, där lokala musiker och kompositörer fått tolka en plats och skriva ett stycke om just den platsen.

– Vi jobbar på någon slags lösning för att art walken och de styckena ska leva vidare och kunna utvecklas till nästa år när vi förhoppningsvis får hit en våg av turister. Exakt hur det ska gå till vet vi inte, men på ett eller annat sätt ska det göras, säger Charlotte Ek Virack.

– Det här var ett grymt luddigt projekt som fick bli något fint. Det är en fin hyllning där alla har gått ihop och fastighetsägarna har varit grymma. Det är ett fint samarbete mellan Halmstadbor, helt enkelt.

Förhoppningen är ändock att Kulturmaraton inte ska få en uppföljare nästa år. I stället hoppas arrangörerna på att pandemiläget ska ha förbättrats till den grad så att Kulturnatten kan arrangeras som vanligt.

– Vi längtar efter att få göra publika, stora grejer igen. Men det är som det är just nu. Vi på Dramalogen har sagt att det bara är att ladda om och börja producera i liten skala igen så att vi är superredo när det här väl är över.

LÄS MER: Nu drar tre veckor långt maraton igång

LÄS MER: Årets Kulturnatt blir till ett smittfritt kulturmaraton

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här