Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lotta Engberg är tillbaka i "Bingolotto" – den 23 december leder hon uppesittarkvällen i TV4. Pressbild.

Lotta Engberg brinner för "Bingolotto"

Lotta Engberg är tillbaka i "Bingolotto" i jul och nyår. Hon lovar dessutom att synas i programmet under 2018.

I början av december fick Ingvar Oldsberg sparken från "Bingolotto". Sedan dess har TV4-programmet letts av Agneta Sjödin och inför uppesittarkvällen den 23 december är Lotta Engberg tillbaka som programledare.

Tillsammans med Elisa Lindström ska hon leda ett julprogram med allt från rimstuga med Suzanne Axell och Claes Malmberg till uppträdanden av artister som Eric Saade, Wiktoria och Loa Falkman.

- Det finns något för alla olika smaker. Det är ju ofta så man samlas inför jul, från barnen till de äldre, säger Lotta Engberg.

Hon tycker att uppesittarkvällen är årets bästa "Bingolotto"-kväll.

- Den är lång, den är gemytlig, den är chosefri. Det är mycket musik, pyssel och gemenskap och sedan är det trots allt ett spänningsmoment för det är folk som vinner på riktigt och det är fantastiskt när det händer, säger Lotta Engberg.

Tänkte på hundarna

Sedan hon lämnade "Bingolotto" 2011 har hon flera gånger hoppat in som vikarie och hon berättar att hon brinner för programmet och dess betydelse för svenskt föreningsliv.

När hon fick frågan om att leda årets jul- och nyårssändningar behövde hon därför inte fundera särskilt länge – trots kort varsel.

- Jag har haft en show nere på Trädgår'n i Göteborg så det var mest tidsmässigt jag funderade, på mina hundar och på min familj. Men nu är det ordnat så jag både hinner träffa alla och vara med uppesittarkvällen, säger Lotta Engberg.

Kvar nästa år

Ingvar Oldsberg tvingades bort från "Bingolotto" efter att en intern utredning visat på "allvarliga arbetsmiljöproblem" inom produktionen. Lotta Engberg säger att hon försöker att inte tänka på det:

- Jag försöker att bara tänka framåt och det känns som att alla här på redaktionen försöker göra samma sak. Det viktiga är "Bingolotto" och alla föreningar och människor som har sådan glädje av detta.

Ännu är det inte bestämt vem som kommer att ta över programmet efter Oldsberg. Lotta Engberg avslöjar dock att hon kommer att synas i "Bingolotto" även efter jul och nyår – hon ska vikariera som programledare i ett par avsnitt i början av 2018.

- Jag kommer inte att lämna skutan helt, om man säger så, säger hon.

"Bingolottos uppesittarkväll" sänds den 23 december och "Bingolottos nyårskväll" sänds på nyårsafton.