Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kristina Lugn. Arkivbild.

Krunegård gör musik med Kristina Lugn

Krisen i Svenska Akademien får vänta – nu gör Kristina Lugn musik tillsammans med Markus Krunegård. Akademiledamoten medverkar på popstjärnans kommande album.

Medan kulturvärlden hoppar på stolen för att få mer information om krisen i Svenska Akademien, hinner Kristina Lugn med lite popmusik.

- Nu har jag varit i studion hela eftermiddagen med Markus Krunegård, han är en mycket sympatisk person, säger hon till Aftonbladet och tillägger att hennes insats består av "ett slags gestaltning".

- Märkligt nog sammanfaller katastrofen i Börshuset med att det liv jag lämnade när jag gick in i det huset gör sig påmint. Jag kanske rent av skriver en dikt igen, säger hon.

Krunegård å sin sida har lagt upp ett filmklipp på Instagram där Lugn läser en text. Under bilden har han skrivit: "Kristina! Sån tur att ja (sic) får leva samtidigt som du! Ny musik på fredag". Filmklippet avslutas med vad som verkar vara titeln på en ny singel: "Tur att vi lever samtidigt".

Nästa steg i den pågående krisen i Svenska Akademien väntas komma i form av ett officiellt uttalande från kulturinstitutionen. Tillfällige ständige sekreteraren Anders Olsson sa till TT i tisdags att de "kommer att bli klara denna vecka".

Markus Krunegård släppte soloalbumet "Markusevangeliet" 2008 och släppte sin senaste skiva "Härskarens teknik" 2015. Nya skivan kommer den 7 september.