Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Kringlan" avbokas efter attack

I vår är komikern Kringlan Svensson tillbaka med nya showen "Persona non grata".Men sedan han på Twitter gått till attack mot Dagens Nyheter väljer en av arrangörerna att boka av den skandalomsusade komikern.

Hans hatiska och hotfulla utspel mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och frilansjournalisten Victor Malm i höstas fick flera av Kristoffer "Kringlan" Svenssons uppdragsgivare att ta handen från honom.

I vår är han tillbaka med den nyskrivna ståupp-showen "Persona non grata", där han varken ska "försvara sig, förklara sig eller be om förlåtelse". Och på onsdagen gick Kringlan till ny attack via Twitter - denna gång mot Dagens Nyheter.

Nu väljer arrangören 2Lång i Göteborg att avboka komikern, skriver Göteborgs-Posten.

"K. Svenssons uttalande i dag på Twitter visar på att hans misstag inte haft den reflekterande effekt på honom som hans tidigare ursäkter har gett löfte om. Vi har därför valt att avboka hans show hos oss i vår", skriver en av 2Långs delägare i ett mejl till tidningen.

I föreställningens beskrivning står det att Kringlan "är (mycket ojämn och humörstyrd, men i sina bästa stunder) landets främsta standupkomiker".

"Persona non grata" startar i Stockholm den 22 mars. Därefter kommer showen till Växjö den 7 april och Malmö den 15 april.