Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
X)sites Kattegattleden 2019 har vernissage lördag 8 juni. Ett av konstverken är "Tearoom" längst ut på Näset i Falkenberg. Konstnär: Maiko Sugano, baserad i Japan. Bild: Maiko Sugano

Vernissage för konstprojektet X(sites)

Längs med Kattegattleden visas nu olika typer av konstverk – projektet heter (X)sites och genomförs för tredje året i rad. På lördag den 8 juni är det vernissage.

Både nationella och internationella konstnärer deltar med platsspecifika tillfälliga konstinstallationer längs de två cykellederna Kattegattleden och Sjuhäradsrundan.

Varje konstnär har fått en plats var att utgå från i sitt verk. Efter en månads arbete är konstverken nu på plats. På lördag den 8 juni är det vernissage för (X)sites vid Kattegattleden.

– Tanken är att konstnärerna ska få en chans att experimentera med nya idéer och i nya miljöer, samtidigt som både cyklande och promenerande publik får chansen att upptäcka landskap på nya sätt, säger Robert Hais, projektledare (X)sites, i ett pressmeddelande.

(X)sites pågår mellan 10 juni och 6 oktober i Västra Götaland utmed Sjuhäradsrundan (Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga), och i Halland (Kungsbacka, Falkenberg, Varberg, Halmstad) och Skåne (Ängelholm) utmed Kattegattleden.

Läs mer om förra årets (X)sites här: Konstverk längs med hela Kattegattleden