Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bilden ovan är en skiss och stämmer inte exakt överens med hur konstverket kommer att se ut på fredag när det är klar. Bild: Pressbild

Nytt street art-verk växer fram

Halmstad får ett nytt offentligt konstverk i veckan när street art-konstnären Elina Metso tar sig an ett gårdshus vid Stenvinkelsgatan.

De senaste åren har konstverk inom genren street art fått ta allt större plats i Halmstad. Carolina Falkholt gjorde för några år sedan en gigantisk hand på en fasad mittemot Stadsbiblioteket och förra året pyntades Halmstad arena av Milu Correch. 

Nu är det dags för nästa verk. Under måndagen sätter konstnären Elina Metso i gång med sitt verk – en stor väggmålning på ett gårdshus med fasad som vetter ut mot Stenvinkelsgatan.

Den Malmöbaserade konstnären är, förutom muralmålare, illustratör och har bland annat varit med och gjort barnböcker. För några unga Halmstadbor är Elina Metso också ett bekant ansikte – tidigare i år var hon med och ledde ett projekt på Vallåsskolan, som resulterade i ett konstverk i en av skolans korridorer. 

Elina Metso kommer att påbörja väggmålningen vid Stenvinkelsgatan under måndagen och man räknar med att konstverket är helt färdigt på fredag.