Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre av nio. Lars Bylund, Veronica Lindahl och Hanna Hallén är några av Halmstadkonstnärerna som ställer ut på konsthallen. Här står de mitt i en skulpturgrupp av Veronica Lindahl.

Nu tar lokala konstnärers verk över på konsthallen

Nu ställer stans konstnärer ut tillsammans, tre åt gången. Först ut är Veronica Lindahl, Minna Svensson och Günther Teutsch som har vernissage i dag på Halmstads konsthall.

– Tjejer ska vara naturliga.

– Fel, tjejer ska vara precis vad fan de vill vara.

Denna replikväxling – passande i dag den 8 mars – återfinns på en serieliknande teckning av Minna Svensson, som hänger på Halmstads konsthall.

Hon har i dag vernissage tillsammans med två andra Halmstadkonstnärer: Veronica Lindahl och Günther Teutsch. Det är tre konstnärer i olika åldrar och med skilda stilar, men det genomgående temat för utställningen är teckning.

– Jag ritar gärna djur, delar från föremål och människor, säger Veronica som även har med lite textil (hon jobbar som skräddare) och en skulpturgrupp.

Veronica gillar idén med tre konstnärer på samma utställning.

– Det är jättekul och bilderna blandas lagom mycket. Jag känner förstås till Günther sedan tidigare, men Minna är en ny bekantskap.

Trions utställning pågår i tre veckor och sedan avlöses de av tre nya konstnärer, som också får tre veckor på sig – för att avlösas i sin tur (se faktaruta).

– På det viset får besökarna se sammanlagt nio konstnärer på nio veckor, och samtidigt få en aning om vad som pågår i Halmstad, säger Erika Danker, utställningsproducent.

Många av stans konstnärer har klagat på att det är för lite lokal konst på konsthallen.

– Ja, men nu tar vi ett brett grepp och ger flera chansen, säger Erika Danker.

Två av de konstnärer som tar vid om tre veckor är Lars Bylund och Hanna Hallén. De har vernissage 29 mars och deras verk ska bland annat handla om att utforska rumslighet.

– Jag kommer att ha med målningar, bland annat framtidsvisioner, säger Hanna som är väl bekant med Lars verk.

– Vi delar samma arbetslokal.

Lars planerar att visa mekaniska skulpturer och animationer.

– Min och Hannas konst är väldigt olika men passar bra ihop, säger han.