Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Konstrundan tillbaka på traditionsenligt datum

Förra året fick konstrundan flyttas fram till hösten, men i år är den tillbaka på sitt traditionsenliga datum.
– Vi tror att konstrundan behövs och är en viktigt del i samhället, säger Kajsa Jeppson, ordförande för Konstliv Halland och projektledare för konstrundan.

Efter många diskussioner fram och tillbaka har Konstliv Halland beslutat att det även i år kommer att organiseras en corona-anpassad konstrunda. Årets upplaga kommer återigen att ske under Kristi himmelfärdshelgen den 13 -16 maj.

– Vi landade i att vi tror att konstrundan behövs och att det är en viktig del i samhället, berättar Kajsa Jeppson, ordförande för Konstliv Halland och projektledare för konstrundan, och tillägger:

– Vi har naturligtvis pratat mycket om att ta ansvar och uppmanat alla deltagarna att säkerställa att de kan ta emot besökarna på ett säkert sätt. Min uppfattning är att uppmaningarna har hörsammats och vi har haft relativt få avhopp.

Det är ett nittiotal konstnärer som har anmält sig för att medverka i årets konstrunda. Konstverken som visas upp är allt från keramik och textil till mer traditionella målningar.

– Jag tror att konst i alla dess former spelar en viktig roll även i vanliga fall, men kanske ännu mer nu, säger Kajsa Jeppson.

Föregående års konstrunda flyttades fram till hösten då pandemin med dess restriktioner skapade en för stor omställning för föreningen.

– Vi var inte lika vana förra året och hade inte riktigt vant oss vid restriktionerna, så då valde vi att skjuta på det till hösten.

Att konstrundan kan genomföras igen beskriver Kajsa Jeppson som viktigt, både för besökarna och utställarna.

– Jag tror att det är jätteviktigt för konstnärerna att få ha det konstnärliga samtalet med folk och få visa upp sitt arbete. Att man går från det här instängda till att öppna upp och får visa vad man gör, säger Kajsa Jeppson och spekulerar i att pandemiåret som präglat oss nog kan komma att speglas i verken.

Utöver den fysiska kartan över utställarna kommer det även finnas en digital version att ladda ner. Även där märks de olika ateljéerna och verkstäderna upp med röda sjömärken.

– Vi hoppas att det blir en riktigt härlig vårhelg med fina upplevelser och viktiga samtal.