Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Oljemålare. Joakim Nilsson från Mellbystrand tänker visa drygt 30 bilder på Ztrand i Halmstad.

Joakim Nilsson visar bilder på Ztrand

Utställningen kan vara som en promenad genom stan, ner till havet och vidare till en bowlinghall. Det säger Joakim Nilsson som i morgon har vernissage på Ztrand i Halmstad.

Joakim bor i Mellbystrand och kommer körande till galleriet på Nissastrand i sin gamla Ford Explorer.

– Där har jag plats för såväl tavlor som stafflier. 97 procent av mitt måleri sker utomhus, säger den 47-årige konstnären.

Joakim har vernissage i morgon lördag, och är på plats för att hänga upp drygt 30 bilder, alla oljemålningar.

Många målare brukar klaga på att de blir rastlösa av att använda oljefärg, eftersom den torkar så långsamt.

– Ja, och jag är i och för sig snabb när jag målar, men jag har ofta flera bilder på gång samtidigt – och det är bra att kunna göra förbättringar på en bild där färgen inte har hunnit torka, säger Joakim.

Han bor med sin familj cirka 400 meter från havet i Mellbystrand, och målar gärna marina motiv, som på ”Toes in sand” där vi ser två röd- och vitrandiga solstolar framför ett livligt hav.

Är det där Mellbystrand?

– Ja, det kan det vara. Eller en annan strand.

På utställningen visar han även bilder på miljöer som vi förknipppar med städer: caféer, popcorns-ätande biobesökare, bowlingkäglor och klot...

Joakims bakgrund är också en kombination av stad och hav: han är uppvuxen i Alby utanför Stockholm (”jag målade graffiti i t-banan i tonåren”) och har bott tio år i Torekov, innan han flyttade till Mellbystrand 2013.

Där har han försäljning från sin ateljé, men han säljer även bilder på auktioner och ordnar utställningar, såväl i Sverige som utomlands.

– Tanken är att leva på min konst, på heltid, säger Joakim Nilsson vars bilder visas på Ztrand till och med 4 juni.