Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kjell Bergqvist. Arkivbild.

Kjell Bergqvist i ny GW-serie

Kjell Bergqvist ska spela rollen som Evert Bäckström i en ny tv-serie om kriminalkommissarien. Det var i senaste "Brottsjournalen" i TV4 som kriminologen Leif GW Persson avslöjade vem som ska gestalta hans romanfigur.

"Kjell är ett utmärkt val för att spela Evert Bäckström. Bäckström är ju en lite speciell karaktär och jag tror att Kjell har förmågan att gestalta honom på ett mycket trovärdigt sätt", säger Leif GW Persson i ett pressmeddelande.

Inspelningarna drog i gång i Göteborg förra veckan och delar av inspelningen kommer senare att ske i Thailand.

"Han är slug, oantastlig och oumbärlig för mänskligheten, tycker han själv. Helt enkelt en ganska usel självbild. Det ska bli fantastiskt roligt att få ge liv till Bäckström i rutan", säger Kjell Bergqvist i pressmeddelandet.

Sedan tidigare är det känt att serien sänds på TV4 och C More någon gång nästa år. Jonathan Sjöberg regisserar och övriga roller syns Livia Millhagen, Agnes Lindström Bolmgren och Jens Hultén.

Perssons böcker har tidigare legat till grund för den amerikanska tv-serien "Backstrom", med Rainn Wilson i huvudrollen. Serien hade premiär 2015 men lades ner efter en säsong på grund av låga tittarsiffror.

Det gjordes även en miniserie för SVT baserad på böckerna 2014.

Rättat: I en tidigare version av texten fanns en felaktighet angående var inspelningen äger rum.