Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

”Kaxig” vinnare av årets Funkisfestival i Halmstad

Det blir Caroline Arvidsson som får äran och glädjen att representera Halmstad i riksfinalen av årets Funkisfestival. Hon vann tävlingen i Halmstad med melodin Kaxig.

Coronapandemin stoppar mycket – men inte Funkisfestivalen. I stället för att få framföra bidragen inför publik hade årets artister spelat in dem i förväg på Rotundans scen i Norre katts park.

Deltävlingen i Halmstad hade sju deltagare. Två av dem, Robert Kosic och Fatima Al Zoghbi, tvingades tyvärr lämna återbud. Därför blev det i stället en rafflande tävling mellan Sven-Åke Sandberg, Jonas Wallefors, Caroline Arvidsson, Erik Vestberg, Johan Lindqvist, Kevin Boström och Katarina Landberg.

Alla tävlande hade stöd på scen av bandet Kvartiåtta. Årets deltävling i Halmstad hade stor spännvidd, de musikaliska bidragen innehöll såväl nationalsången som bidrag från Melodifestivalen.

Deltävlingen sändes på Funkisfestivalens Youtubekanal och leddes av Stefan Albrektsson och Emma Örtlund, känd från filmen Catwalk.

– Detta är femte versionen av upplägg sedan den ursprungliga planen, men att ställa in har aldrig varit ett alternativ för oss som är med. Det är ett så viktigt evenemang, både för publik och alla medverkande, säger Åsa Lauer. som är konstnärlig ledare för Funkisfestivalen i Halmstad.

”Alla blev glada”

När tävlingsresultatet stod klart var det alltså en glad Caroline Arvidsson som stod som segrare och som därmed blir den som får representera Halmstad i den vidare kampen i riksfinalen i Stockholm den 23 augusti.

Direkt efter att resultatet presenterades fick vinnaren Caroline Arvidsson den klassiska frågan: ”Hur känns det?”

– Jag vet inte, blev det spontana svaret och sedan: Alla blev glada!

Direkt efter beskedet skulle hon ringa till släktingar som också följt tävlingen:

– Jag trodde inte att jag skulle vinna. Jag var inte nöjd med mitt slut, konstaterade hon och avslöjade att det under resten av festkvällen väntade firande med chips, godis och popcorn.

Fler kunde ta del av folkfesten

Funkisfestivalen ger personer med funktionsnedsättningar möjlighet att ta plats, det är med och skapar förebilder och framtidsdrömmar för ännu fler. Publiken får en glädjefull kulturupplevelse, där en funktionsnedsättning inte är ett hinder utan en möjlighet. Förra året såg 1 800 personer festivalen i Halmstad Arena.

– Tack vare Corona kan ju nu faktiskt fler personer än vanligt ta del av den unika folkfest som Funkisfestivalen är, konstaterade Åsa Lauer inför tävlingen i Halmstad.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här