Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Batra undersöker sina indiska rötter tillsammans med Malin Mendel i SVT-serien "Världens sämsta indier". "Det finns så mycket som är spännande med Indien, som är helt motsatt från Sverige", säger Mendel. Arkivbild.

Kärleken svårast för David Batra i Indien

Sedan barnsben har David Batra fått höra att han inte skulle klara en dag i sin fars hemland Indien. Det födde en programidé inom komikern. Nu testar han allt från bröllopssajter till hinduism i SVT-serien "Världens sämsta indier".

David Batras pappa växte upp tillsammans med sex syskon i ett rum, med en kossa utanför. Komikern har ständigt fått höra hur bortskämd han är – vilket fick honom att motvilligt börja undersöka sitt indiska jag.

I "Världens sämsta indier" tvingas David Batra att tänja på sina gränser och anamma den indiska kulturen, omgiven av både filmkameror och goda råd från korrespondenten och Indienexperten Malin Mendel.

- Hon pratar hindi, när hon talar engelska så är det indisk engelska och hon äter med händerna. Nästa gång ska vi göra en serie där jag guidar Malin i Sverige, skämtar David Batra.

Indisk internetdejting

I programmet får han bland annat testa på att bo i det gigantiska slumområdet Dharavi, lära sig om indiska hälsoseder och undersöka religionen – men det krävs hela tiden en liten knuff från Malin Mendel.

- Eftersom att David är notoriskt rädd för allting i Indien så är det ganska tacksamt att vara hans indiska guide, säger hon.

Vissa utmaningar är extra svåra. I ett avsnitt vill Malin Mendel undersöka vem David Batra hade levt ihop med om han hade vuxit upp i Indien, och skapar en profil åt honom på världens största bröllopssajt.

- David envisades med att han är gift i Sverige, medan jag ville utsätta honom för indiska dejter, berättar Malin Mendel – och till slut går han med på att testa några träffar.

Köpte helig ko

David Batra fick ändå mer än bara kunskap under inspelningens gång. I religionsavsnittet konverterar han till hinduism, och måste rabbla rader på hindi han själv inte förstår.

- Det visade sig att jag sade ja till att köpa en helig ko, berättar Batra, och tillägger:

- Så nu finns det en kossa medräknad i SVT:s budget.

Serien har premiär onsdag den 3 oktober i SVT1 och SVT Play.