Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mer än gitarrer. För många är Midnight Rock just en rockklubb, Pierre Rosén menar att man är bredare än så: ”Timbuktu, Infinite Mass, Svenska akademien och nu senast Veronica Maggio – vi är inte främmande för andra genrer, det är inte bara gubbrock här. Som nu i höst när Bo Kaspers orkester kommer hit”, säger han.

”Jag ser en oerhörd potential”

När bandbokaren Pierre Rosén såg det så älskade Diesel stänga för två år sedan klev hans andra hjärtebarn Midnight Rock fram som Halmstads största, och enligt somliga enda, livemusikscen av klass.

För fem år sedan satt Pierre Rosén med Hallandsposten i luren.

Bandbokaren som gjort dåvarande Diezel till en institution för livemusik i Halmstad, hade nya grejer på gång: Martin Björnlund och bandet My Sweet Medicine skulle lira på B&B, en lokal Pierre inte bokat till tidigare.

– Jag ljög och sa att det här var en helt ny rockklubb, bara för att få HP att skriva. ”Vad heter den då?”, fick jag till svar.

Pierre blev paff. Någon rockklubb fanns ju inte, än mindre ett namn. På den nytryckta affischen stod att My Sweet Medicine skulle börja spela ”at midnight”. Läge att improvisera:

– ”Ehh... Midnight Rock”. Och så fick det bli.

I tre år fungerade Midnight Rock/B&B och Diezel sida vid sida. De större bokningarna lade Pierre på Diezel – ”en av de bästa konsertlokalerna i Sverige” – de lite mindre på B&B. När Diezel stängde för två år sedan tog Midnight Rock över stafettpinnen som Halmstads främsta livemusikscen.

Under de fem år som gått har Pierre arrangerat runt 150 konserter på B&B, allt från regionala hjältar som The Carny, Terror Pop och Svante Karlsson till större akter som Hellacopters, Timbuktu, Mustasch och Nationalteatern.

En del anser att det behövs fler scener än Midnight Rock/B&B i Halmstad, hur ser du på det?

– Jag håller inte med. Halmstad är inte stort nog för fler scener. Jag har alltid hört gnället, men då får det ju komma folk på konserterna. Jag har till exempel själv försökt anordna konserter på Kåren, men det går inte, det ligger för långt ut. Samtidigt tycker jag att det poppar upp lite nya grejer då och då. Nu har du ju Nolltrefem-huset, och Rejmes kör också konserter. Och det är skitkul att hiphopkillarna (”Three kingz”, reds anm.) gör sin grej.

Att locka band till Midnight Rock har aldrig varit ett problem för Pierre, snarare tvärtom – ofta måste han säga nej till förfrågningar.

– Vi kör två gig i månaden, men min dröm är att ha konserter varje helg. Jag ser en oerhörd potential i det här stället.

Den 25 september är det femårsjubileum för Midnight Rock på B&B. Aftonen börjar med att de som känner sig manade får spela ”Guitar Hero: Metallica”, därefter kommer lämpligt nog Martin Björnlund att uppträda med trion Trunk, där Tobias Nilsson och Stefan Isebring ingår.

– De kör hårdrockcovers på sitt eget vis, med nyckelharpa, orgel och gitarr.

Kvällen avslutas med något som faller Thin Lizzy-dåren Pierre i smaken, det nykomponerade tributebandet ”Live & dangerous”, som består av de lokala rockrävarna Chris Amott (Arch Enemy), Marcus Lundberg (Bleecker), Joen Enqvist (Terror Pop) och Peter Lemnell (Lemnells kapell).

Kommer de att spela ”The boys are back in town”?

– Det vågar jag nog lova.

Och de börjar spela ?

– …vid midnatt.

Bild: Emma Gustafsson
Bild: Emma Gustafsson

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här