Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingvar Oldsberg. Arkivbild.

Ingvar Oldsberg behåller lönen

Ingvar Oldsberg slutar som programledare för TV4:s "Bingolotto" men behåller sin lön i ytterligare 1,5 år, skriver Expressen. Hans Sahlin, vd för Folkspel som säljer bingolotterna, säger till tidningen att Oldsberg har ett kontrakt med organisationen som gäller till sommaren 2019.

Oldsberg sparkades från programmet i fredags sedan produktionsbolaget Warner Bros genomfört en intern utredning där det kommit fram att det finns "allvarliga arbetsmiljöproblem" inom produktionen. Oldsberg, som lett "Bingolotto" sedan 2014, får sluta med omedelbar verkan.

Själv är han oförstående till anklagelserna och har tagit juridisk hjälp för att diskutera en eventuell stämningsansökan.

- Ingen har sagt vad det är för arbetsmiljöproblem. Har jag varit auktoritär eller har någon blivit kränkt? Om en murare eller målare blir uppsagd får han ju veta att han inte målar bra eller med fel färg. Jag har inte fått veta någonting, säger Oldsberg till Expressen.

Enligt Folkspel inleds nu arbetet med att hitta en permanent efterträdare till Oldsberg. Tills dess ersätts han av Agneta Sjödin den 10, 17 och 23 december samt under nyårshelgen av Lotta Engberg.