Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

HP:s Melloexpert: Såhär slutar finalen!

Johan Hammerby befinner sig på andra sidan jorden under palmerna och kokosnötterna i Thailand. Men inget kan hindra honom från att säga sitt om kvällens rafflande final. Såhär tror experten att det går!

Läs hela blogginlägget här.

12. Renaida
Detta är en riktigt bra låt tycker jag, men jag har lite svårt att se vem som kommer att rösta på det här. Idol-fans röstar på Martin eller Liamoo. De som vill ha moderna låtar väljer nog hellre Liamoo eller Benjamin. De danssugna väljer Samir & Viktor, Rolandz, Mendez och Margaret.  Upptempo samma. Så trots att den har tagit sig till final så tror jag det är slut med den stora samlingen röster för den här.

11. Jessica Andersson
Många gillar Jessica, inklusive mig själv, och hon får nog en del stödröster för det. Men låten är inte modern alls, och den är inte så värst bra heller. Tyvärr Jessica. Det är jättekul att du satsar på upptempo igen, men det funkar inte den här gången.

10. Martin Almgren
En kompetent sångare och en bra låt, men känns inte modern för fem öre, någon av dem. Det är bra och snyggt, men inget som engagerar så värst.

9. Rolandz
Räkna inte med många röster från internationella juryn, men desto fler från svenska folket. Men om juryn är på rätt humör så kan nog även de se charmen i den fula dansen och den överdådiga showen. För det är nog det som Rober…eh….Roland får hoppas på för att inte få en av de allra sämsta placeringarna.

8. John Lundvik
En fin ballad som verkligen känns äkta. Den berör och är vacker. Men den har kommit bort lite bland alla låtar, och John har inte lika stor bekantskap med svenska folket som många andra av kvällens artister. När det gäller att kunna samla fansen för att rösta kan han därför få det svårt, trots att hans låt är väldigt bra.

7. Mendez
Mendez får äran att inleda kvällens kalas, och han gör det med en snygg Despacito-pastich som får alla att vilja dansa salsa. Men sångrösten är inte riktigt med, och det kan bli plågsamt tydligt ibland. Men latinorytmerna kan få folk att ha överseende med detta, och det kan mycket väl bli en bättre placering än så här i så fall.

6. Liamoo
Han sätter många unga hjärtan i brand med sin utstrålning, charm, leende och blick. Och en bra låt dessutom. Kan skrämma bort folk som inte är så glada i rap, men många andra kommer att uppskatta denna moderna och snygga låt.

5. Margaret
Internationella juryn kommer att gilla denna tror jag. Och det räcker långt. Den hade gärna kunna få ha lite mer ös, men den är somrig och glad, och jag och mina kompisar har här nere i Thailand både nynnat, nannat och sjungit och spelat den här låten om och om igen. Och så är det nog för många i Sverige också.

4. Samir & Viktor
Vanligtvis brukar den internationella juryn avsky dessa killar, men i år blir det annorlunda. Dels är det en instrumental refräng, men det är också en partylåt som går hem i alla länder. Det kommer rycka i benen både hos juryn och tittarna, så det blir bra det här! Även i mitt tycke en av årets bästa låtar.

3. Mariette
Ingen wow-låt, och mestadels en okej låt. Men det faktum att hon tog sig direkt till final före en låt som Felix visar att hon har många fans, och det är många som skulle vilja se henne vinna. Så många halvhöga poäng räcker till en pallplats.

2. Benjamin Ingrosso
Han har varit storfavorit hela tiden, och kan mycket väl vinna ikväll. Allt annat än vinst kommer att bli en besvikelse för Benjamin. En bra och modern låt som vi gärna får skicka till Europa.

1. Felix Sandman
Kan han göra en Robin Stjernberg och gå via andra chansen till vinst? Ja, det tror jag att han kan. Det kan bli svårt att slå Benjamin, men om han får allt att sitta ikväll så tror jag att det kan bli så. Årets bästa ballad, med mycket nerv och känsla.