Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

HP livesänder hyllad kulturfestival

Festivalen ”Kulturen tystnar aldrig” blev ett populärt ljus i kulturmörkret som rådde i våras. Nu står det klart att festivalen kommer tillbaka och att HP återigen ska livesända den.

Den första upplagan av den digitala festivalen ”Kulturen tystar aldrig” hölls i början av april. Daniel Sanjay var programledare, mängder av lokala artister stod på scen och Hallandsposten livesände det i sin helhet.

I mitten av augusti stod det klart att festivalen skulle få en uppföljare: ”Kulturen tystnar aldrig 2.0”.

Den här gången kommer det dock finnas en stor skillnad jämfört med senast. Den här gången kommer det faktiskt vara publik på plats. Totalt 50 biljetter kommer att släppas till försäljning. Biljetterna släpps nu på måndag och säljs på Turistbyrån i Halmstad.

– Publiken och tittarna kan förvänta sig en riktig festivalkänsla. Det blir ett blandat program där det varken är en rockkonsert, teater eller klassisk konsert. Det blir väldigt blandat, men framför allt är det en jäkligt hög klass, säger Daniel Sanjay, initiativtagare och programledare.

Festivalen äger rum den 26 september på kulturhuset Najaden och gästas av bland annat Halmstadrevyn, Honeyburst och Mollie Minott som tidigare sjungit duett med James Blunt. Precis som senast så är Daniel Sanjay programledare och Kvartiåtta är festivalens husband.

Efter den förra upplagan av festivalen var det otroligt många lokala artister och grupper som hörde av sig och ville vara med. Festivalen är ett bra sätt för artister och kulturaktörer att visa upp sig i dessa speciella tider.

– Vi kommer dock inte grotta ner oss i corona. Det ska inte vara en massa snack om pandemin och utmaningar, för det vet vi redan om. I stället vill vi visa att det är en jäkla fabrik som är i gång. Artisterna utvecklas och tar fram nytt matcher. Gemene man kanske är rädd att det står still i kulturvärlden just nu, men så är det verkligen inte, säger Daniel Sanjay.

Precis som senast så kommer festivalen att livesändas på hallandsposten.se för dem som inte är bland de 50 lyckliga som lyckas få biljetter.

– Förhoppningsvis blir det utsålt direkt när biljetterna släpps på måndag. Det känns som att det borde vara många som har ett sug efter att få se något live.

Fakta: Festivalprogrammet

 • Kvartiåtta – Ett av Halmstads mest aktiva coverband återkommer som kvällens husband
 • Anton Wernebäck – Multimusiker från Halmstad
 • Mollie Minott – Känd från ”Idol”, ”X Factor” och har dessutom sjungit duett med James Blunt
 • Halmstadrevyn – Halmstads egen nöjesmaskin som i allra högsta grad är aktiva
 • Allan och Joel – Duon kända från Funkisfestivalen i Halmstad
 • DJ Raad – Dj som expanderar stort i Sverige och även utomlands
 • Edward & The Hayriders – Svärmorsdrömmen som intar countryfestivaler med sitt countryband
 • Nina Lois – Halmstadartist, up and coming och bland annat finalist i P4 Nästa
 • Blomkattdansen – Bandet med det kanske märkligaste namnet? Med musik man vill dansa till!
 • Felix Fallkvist – Halmstads egen kortmagiker som medverkat på svenska mästerskapen
 • Honeyburst – Bandet som skulle ta Halmstad till Sweden Rock

Fotnot: Programmet kan komma att ändras.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här