Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/18

Här är alla bilderna från efterfesten

Det var en brokig skara kändisar som sökte sig till Elite Hotel Savoy efter Melodifestivalens andra deltävling i Malmö. Mariette fylldes av adrenalin och Benjamin Ingrosso kände magin. Tillsammans röstades de vidare till Melodifestivalens final. – Jag vet inte hur jag ska toppa det här, säger Mariette.

– Det är så extremt. Man är extremt fylld med adrenalin och någon sorts eufori som bara tar över kroppen. Jag är väldigt lycklig, säger Mariette.

Låten "A million years", som hon varit med och skrivit själv, framfördes tillsammans med fyra dansare som hängde i bungyjump-lianer och gick både genom rutan och rätt ut till folket på plats i arenan.När segern var klar och hon till slut kunde andas ut råkade hon ramla ner genom ett hål i scengolvet. Scenen plockades ner snabbt för att fraktas till Växjö redan i natt, men scenbyggarna var lite väl snabba. Enligt hennes presskontakt ska hon dock må bra.

Helt magiskt

Benjamin Ingrosso hade ordning på fötterna när han dansade loss till sitt bidrag "Good lovin'" och tittarna lapade i sig alltihop.

– Jag är bara glad och tacksam. Innan tänkte jag att det skulle vara asfett att gå till final eller Andra chansen men jag vågade inte önska mig något, säger han.

Läs också: De gick vidare till Mellofinalen

Delar av pressen har gjort stor sak av att Benjamin Ingrossos mamma Pernilla Wahlgren inte befunnit sig på plats i Malmö. Själv spelar Ingrosso ned saken och skrattar framför allt åt att begreppet "portad" använts. För när det vankas final, då räknar han med sin mor.

– Ja, det är klart att hon får komma. Det är ju i Stockholm – bara tio minuter bort för henne, säger han.

Skräll

Roger Pontare stod för en liten skräll när hans "Himmel och hav" klarade sig vidare från den första röstningsomgången. Men när det stod klart att den sista finalbiljetten skulle gå till antingen honom eller Benjamin Ingrosso var det nog få som trodde på den gamle veteranen, som ändå kan stoltsera med två segrar i Melodifestivalen – 1994 och 2000.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här