Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Finalklara Mariette undvek alla fallgropar - utom en

I lördagens deltävling hade Mariette siktet inställt på final, och lyckades undvika alla fallgropar - utom en, som hon föll ner i på pressträffen efteråt.

Det blev dramatiskt på Melodifestivalens scen i lördags kväll. Men inte under programmet, utan efteråt. Vid presskonferensen höll allt redan på att packas ned medan intervjuerna pågick, men när vinnarna Mariette och Benjamin Ingrosso skulle ställa sig och ta en bild ihop gick något fel. En lucka i golvet hade lossats, och Mariette åkte ner genom golvet, och slog i och skrapade sidan av överkroppen. Hon var tvungen att uppsöka läkare för omplåstring, men mådde därefter bra igen.

Men utöver detta gick allt som det skulle under kvällen. Dessförinnan hade hon nämligen både gått ut som första artist att uppträda, och även blivit uppropad som första artist att gå till final.

Hon var nöjd med hur allt satt som det skulle.

– Det går inte att jämföra med något rep, inte ens publikrepet, för den här kvällen blir så speciell. Då vet alla att "det är nu det gäller". De där hemma sitter och röstar, och min familj var här på plats. De hade gjort så fantastiskt fina skyltar. Alltså, de måste ju ha lagt ner en-två veckor på de där lysande Mariette-skyltarna. Jag försökte hålla tillbaka tårarna.
Inför tävlingen hade Mariette berättat för HP om att hon kanske skulle försöka undvika ögonkontakt med sina nära och kära, för att undvika risken att det skulle bli allt för känslosamt.

– Jag stod där uppe sen (i green room) och vinkade och blev lite tårögd, men jag kände deras kraft också. De är med mig och stöttar mig.

– Men det kändes även att många andra var med mig, både i arenan och många därhemma. För nu har jag ju gått direkt till final. Det känns så skönt, och jag är så tacksam. Man vet ju att de faktiskt måste lyfta den där luren för att rösta.

På efterfesten på artisthotellet fick Mariette sedan träffa sin familj och vänner, och fira segern. Men redan nu väntar föreberedelserna för den kommande finalen på Friends arena.

Hur ska du nu ladda upp inför Stockholm?
– Shit, jag har inte ens tänkt att det är en tävling till. Alltså... Träna. Ha kul. Skriva musik. Och försöka toppa det här numret.

Kan man tänka sig några förändringar till finalen?
Jag tycker det mina dansare gör, det är helt magiskt. De gör ett så bra jobb, och har jobbat så hårt för det här. Men jag och min koreograf kommer att snacka om det här.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här