Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Laholmaren Laila Adéle gör rösten till Disney-drake

Laholms egen souldrottning Laila Adéle har fått en efterlängtad roll. Hon gör rösten till draken Sisu i Disneys nya storfilm ”Raya och den sista draken”.

Laila Adéle är ingen färsking när det kommer till röstskådespeleri. Hon har tidigare bland annat gjort rösten till Vexy, en ond version av Smurfan, i ”Smurfarna 2”. 2018 gjorde hon även den svenska rösten till Jaaa i ”Röjar-Ralf kraschar internet”.

Frågan är om inte den senaste rollen är den som slår högst. I Disneys nya storfilm ”Raya och den sista draken” gör hon rösten till draken Sisu. I en intervju med P4 Halland berättar hon att alltid har gillat drakar.

– Jag vet inte var det kommer från, men jag har alltid varit otroligt imponerad av drakar. De har något, det är magiskt, livsfarligt, vackert, stort och pampigt. Att dessutom spela Sisu, hon ser ju ut att vara allt annat än skräckinjagande eller livsfarlig, men hon har ju sina krafter. Jag är så lycklig, jag är äntligen en tecknad drake, säger Laila Adéle till P4 Halland.

– Det är så stort för mig. Jag har längtat och är så pirrig och nyfiken på att se filmen i sin helhet.

”Raya och den sista draken” hade premiär på bio och som digital hyrfilm i fredags. Den släpps för alla som har abonnemang hos Disney+ i juni i år.

LÄS MER: Raya letar efter den sista draken

LÄS MER: Disney plus når 100 miljoner prenumeranter