Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Här är Jesper Ganslandts nya film

"Jimmie" öppnar Rotterdams filmfestival 24 januari

24 januari öppnar filmfestivalen i Rotterdam och som öppningsfilm har festivalen valt "Jimmie", regissören Jesper Ganslandts nya film. Jesper Ganslandt är uppvuxen i Falkenberg och slog igenom med "Farväl Falkenberg" 2006. 

I den nya filmen spelar Jesper Ganslandt själv och hans son, Hunter Ganslandt, huvudrollerna. Det meddelar filmens distributör Triart Film i ett pressmeddelande. 
– Vi är glada och känner oss hedrade över att få öppna Rotterdams filmfestival med "Jimmie"! "Jimmie" har varit både den svåraste och mest gränsöverskridande av de filmer jag jobbat med - så att Rotterdam, som är känt för att satsa på det som är nytt och banbrytande inom film, i år vill inleda med "Jimmie" är fantastiskt. Jag kan inte tänka mig en bättre plats att ha världspremiären, säger filmens regissör Jesper Ganslandt i pressmeddelandet. 
"Filmen berättar historien om fyraåriga Jimmie som måste åka på en resa med sin pappa och lämna mamma hemma. Men resan tar aldrig slut och ingen verkar veta vart de ska. Förutom att de är på väg bort från något", skriver de vidare. 

"Jimmie" är Jesper Ganslandts fjärde film efter "Farväl Falkenberg" (2006), "Apan" (2009) och "Blondie" (2012). "Jimmie" kommer att visas på Göteborgs filmfestival innan den får svensk biopremiär i april.