Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tittie David är platschef i Halmstad.  Bild: Roger Larsson, Arkiv
Tittie David är platschef i Halmstad. Bild: Roger Larsson, Arkiv

Biograf Röda Kvarn i Halmstad öppnar åter för allmänheten

Fredagen den 31 juli öppnar biografen Röda Kvarn i Halmstad återigen för allmänheten efter att ha varit stängd på grund av coronapandemin. Bion kommer att visa samma antal filmer som före stängningen.

– Precis som innan kommer vi att köra matiné hela veckan. På menyn står filmer som ”Berts dagbok”, ”The King of Staten Island”, ”Unhinged” och ”Marie Curie: Pionjär. Geni. Rebell”, säger Tittie David, platschef Svenska Bio i Halmstad.

Vissa skillnader kommer dock att finnas i upplägget jämfört med före stängningen.

– Besökare kommer inte att kunna boka biljetter, utan de måste man köpa på plats eller i appen. Detta gör vi för att undvika köer och folksamlingar i foajén, säger hon.

Bion, som haft stängt för allmänheten sedan mitten av april, kommer vid återöppnandet till en början bara tillåta max 50 personer per visning.

– Eventuellt kan detta antal komma att utökas till 100 personer efter den 31 augusti.

Även om bion de senaste månaderna inte haft någon traditionell filmvisning har den ändå varit tillgänglig att boka för privata filmvisningar. Folk har också kunnat hyra den för att spela tv-spel.

– Det kommer fortsatt att vara möjligt att hyra biografen för privata filmvisningar och för att spela tv-spel . Detta kommer ske vid sidan om den vanliga filmvisningen, säger Tittie David.