Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tina Nilsson Bio Maxim i Laholm
Tina Karlsson på Bio Maxim i Laholm vill engagera unga laholmare till att själva bli en del av filmen Greta. Bild: Josefine Ingvarsson

Bio Maxim engagerar unga till filmen Greta

20 november har filmen ”Greta” premiär och nu uppmanas unga att bli en del av trailern.

– Det är ett sätt att engagera de unga även i dessa tider, säger Tina Karlsson på biograf Maxim.

Filmen handlar om Greta Thunbergs väg från ensam demonstrant i Stockholm till sitt tal inför världsledare där hon ber dem få panik över situationen i världen och ställer frågan som blivit klassisk: ”How dare you?”.

Visa egna budskap

Genom att göra ett eget plakat med sitt budskap om klimatet ska ungdomarna ta en bild och skicka in. Alla bilder som skickas in kommer att vara med i kollaget.

– Man vill synliggöra miljöfrågan även i marknadsföringen och få unga att engagera sig. Alla biografer går där ut nu och uppmanar unga att höja rösten och nå ut med sitt budskap, säger Tina Karlsson.

Vinnaren får biljetter till premiären

I Laholm har man även en parallell tävling där man kan vinna biljetter till premiärhelgen. På Biograf Maxim har man sänkt antalet till 20 personer i salongen vilket gör att varje person har mer än två meters avstånd till andra besökare.

– Med 20 personer därinne finns det 132 platser lediga, då är det rätt så tomt och gott om plats för alla, berättar Tina Karlsson.

Tidigare under pandemin har de haft 30 personer som gräns, men sänkte den gränsen när de nya, hårdare rekommendationerna kom.

– VI har fått positiva reaktioner från allmänheten på att sänka antalet. Vi måste ha öppet för att klara detta, men med det här antalet är det bara för att hålla oss flytande genom pandemin. Vi jobbar för att kunna betala hyra och andra fasta kostnader just nu.

LÄS MER: Så mycket pengar blöder föreningarna i pandemin

LÄS MER: Utomhusbio blir verklighet trots allt