Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

En kväll för boken ställs in: ”Ett väldigt trist beslut”

Efter tre år i rad med en fullsatt Teater tvingas Hallandsposten i år ställa in En kväll för boken. ”Det är väldigt trist, men coronapandemin skapar alltför mycket osäkerhet”, säger chefredaktör Viveka Hedbjörk.

Som en av de första tidningarna i Sverige startade Hallandsposten sin bokkväll redan 1950 – då med namn som Astrid Lindgren, Elsa Grave och Ernst Wigforss. Genom åren har man lockat stora skaror besökare, och i början av 2000-talet flyttade man evenemanget från Restaurang Tylöhus till Halmstads teater.

Viveka Hedbjörk. Bild: Arkiv
Viveka Hedbjörk. Bild: Arkiv

– Det tre senaste åren har det varit fullsatt, och de 900 biljetterna har sålt slut på bara några veckor. Så det känns väldigt trist att behöva ställa in, säger Viveka Hedbjörk och motiverar beslutet:

– Även om vi hade fått ta in 400 personer uppstår stora problem när publiken ska slussas in och ut ur salongen. Foajén på Halmstads teater är ganska trång, och det är i princip omöjligt att hålla coronaavstånd.

Viveka Hedbjörk konstaterar att det totalt sett finns alltför många frågetecken kring årets upplaga av En kväll för boken.

– Det är så många pusselbitar som måste vara på plats i god tid – författarbokningar, biljettförsäljning, marknadsföring – och därför har vi tagit det här beslutet. Men tiden går fort och vi måste tro att pandemin är över nästa år. Då hoppas vi kunna återkomma med ännu en fin författaruppsättning.

Läs mer om En kväll för boken:

David Lagercrantz till En kväll för boken – på lördag släpps biljetterna

Fler gäster i år till En kväll för boken

Biljetter släpps till HP:s bokfest

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här