Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

København, Danmark 20200701. Dansk flagga i Nyhavn i København sentrum.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix / TT / kod  20520 Bild: Fredrik Hagen
København, Danmark 20200701. Dansk flagga i Nyhavn i København sentrum.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix / TT / kod 20520 Bild: Fredrik Hagen

Dansk reporter hade sex i radio

I ett radioinslag om swingersklubbbar valde journalisten Louise Fischer ett unikt grepp. Hon hade sex med en av männen på klubben samtidigt som hon gjorde intervjuer. Nu har inslaget startat en mediestorm i Danmark.

I vårt grannland Danmark har restriktionerna efter coronapandemin så sakteliga börjat lättas upp – till och med på swingersklubbarna. Men när den privata radiokanalen Radio4 gjorde ett besök på en sådan valde reportern Louise Fischer ett annorlunda grepp.

Hon hade själv sex på klubben samtidigt som hon gjorde intervjuer och det hela sändes i kanalens morgonprogram.

Fischer ska ha fått godkänt från sina chefer om att delta i sexakten i förväg och kanalens nyhetschef Tina Kragelund tycker att reportaget blev en ”unik inblick i en miljö som få upplevt på nära håll”.

– Det är coolt när våra reportrar experimenterar, säger hon till SVT:s Kulturnyheterna.

Men inslaget har också skapat debatt i Danmark, inte minst om hur frigjorda danskarna egentligen är. Louise Fischer säger till SVT:s Kulturnyheterna att hon fått väldigt många reaktioner från lyssnarna.

– Folk har bombarderat mig med meddelanden och samtal. De flesta reaktioner är mycket positiva. Folk tycker det är modigt och coolt. De har stor respekt för de jag har gjort, säger Louise Fischer.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här