Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Antonio Banderas spelar Pablo Picasso i den nya säsongen av "Genius". Pressbild.

Banderas vågar till slut spela Picasso

Antonio Banderas spelar Pablo Picasso i den nya säsongen av "Genius". Han berättar att han bland annat tackade ja för chansen att få filma i Málaga.

Det är inte första gången som skådespelaren fått ett erbjudande om att spela den legendariske konstnären – men det är första gången han vågade ta rollen:

- Jag blev tillfrågad om att spela honom när jag var yngre, men vågade inte. Nu var vi garanterade att storyn om honom skulle berätta exakt hur det var – och då tackade jag ja, berättar Antonio Banderas.

"Genius: Picasso" är den andra säsongen av antologiserien. Den första handlade om Albert Einstein, spelad av Geoffrey Rush, och fler säsonger lär komma – en om Mary Shelley är redan planerad.

"Påverkas av konstnärer"

Men vad är det som kännetecknar ett geni? Banderas säger:

- Vi talade om det under inspelningen, om det går att definiera. Det är inte lätt. Jag antar att det är någon som gör någonting gott och som påverkar en mängd människor runtom i världen. Någon som har möjligheten att förändra något för evigt.

- Einstein hörde dit, och Picasso också, eftersom vi påverkas av konst och konstnärer. De kan förändra våra liv och våra åsikter och den verklighet vi lever i. Detta gjorde Picasso på ett sätt som ingen annan på 1900-talet.

Svår research

Att göra research inför rollen var inte helt lätt.

- Det finns väldigt lite filmat material där man hör honom tala. Det finns några dokumentärer där man ser honom måla och röra sig framför kameran, men han talar inte. Det finns ett par intervjuer som jag tittade på och jag såg saker hända där som jag försökte få med i rollen. Han hade ett mycket karakteristiskt sätt att gå. När jag gick på det sättet gick min kropp in i att bli Picasso. Jag vet inte varför. Det var väldigt konstigt, säger Antonio Banderas.

- Jag har aldrig under hela min karriär använt så mycket smink som under den här inspelningen. Det tog många timmar varje dag, men det är en mask som man måste lära sig att använda, att förstå att det här är det nya jag. Och kläderna hjälpte också till. Det gjorde mig till Picasso.

"Genius: Picasso" får premiär på tv-kanalen National Geographic den 25 april.