Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Mariette Lindstein släpper en ny bok i Dimön-serien

Halmstadförfattaren Mariette Lindstein är tillbaka med ännu en bok i Dimön-serien, den femte i ordningen. Nu blir det strid på ön då två sektledare drabbar samman.

Från början var det bara tänkt att Dimön-serien skulle bli en trilogi. Böckerna blev dock populära och nästa besked var att serien skulle bli sex böcker lång. Nu kan fansen dock glädjas – det blir totalt sju böcker om sekten på Dimön.

– Jag har kontrakt med förlaget på sju böcker, men sedan blir det stopp. Då får det vara nog för ett tag. Jag vet ungefär vad den sista boken kommer att handla om, jag vet vad jag vill berätta och vad som är intressant, säger Mariette Lindstein.

Den femte boken, ”Striden om Dimön”, handlar till stor del om en maktkamp. Sektledaren och psykopaten Franz Oswald, som har varit huvudperson i serien, utmanas av en annan sektledare.

– Franz Oswald har långsamt förändrats under bokserien. Han står nu öga mot öga med en annan sektledare och psykopat och det blir en jättestor maktkamp då den andra sekten vill lägga beslag på Dimön.

Boken handlar även om en elitistisk frireligös grupp som använder oortodoxa, grymma uppfostringsmetoder på sina döttrar.

– Jag känner väldigt starkt för det här, det som händer i skymundan inom familjer eller i de små grupperna. Jag har känt starkt för barnen. Min egen son är uppfostrad i scientologerna och det är det jag har ångrat allra mest, att jag drog in honom i det. Tack och lov har han också lämnat sekten och vi har en fantastisk relation nu, men det kunde ha gått illa.

”Striden om Dimön” släpps tisdagen den 26 januari. Något releaseparty blir det dock inte, av förklarliga skäl.

– Det är så tråkigt, för jag gillar verkligen mina releasepartyn. Jag ska göra en liten releasevideo i stället och medverka i Sektpodden dagen innan boken släpps. Det blir mitt sätt att nå ut, säger Mariette Lindstein.

Sedan tidigare står det klart att böckerna om sekten på Dimön ska bli en tv-serie. Filmproducenten Erika Edman med bolaget Good Eye Production och Mia Jupp från Storbritannien har köpt rättigheterna. Planen var att börja filma under 2021, men det arbetet har skjutits upp på grund av corona.

– Allt har stannat av just nu, men det kommer återupptas. Alla som skulle jobba med det här har blivit försenade ett år eller två, men planerna står kvar.