Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Författaren Anna Takanen kommer nu till Halland och berättar om sin bok ”Sörjen som blev”. Bild: Nils Petter Nilsson
Författaren Anna Takanen kommer nu till Halland och berättar om sin bok ”Sörjen som blev”. Bild: Nils Petter Nilsson

Möt författaren bakom boken som Hela Halland läser

Nu är det dags att möta Anna Takanen, författaren till boken ”Sörjen som blev” – årets bok i Hela Halland läser.

Det såg länge ut som om coronapandemin skulle lägga krokben för de fysiska författarbesöken i Hallands största bokcirkel.

Men nu blir de av. Med start i helgen kommer författaren till Hylte, Varberg och Kungsbacka för att möta sin publik. Arrangemangen är gratis, men antalet platser blir förstås begränsade för att förhindra smittspridning. På flera andra orter i länet, däribland Halmstad, bjuds det på läsecirklar och digitala författarbesök.

På Varbergs teater kommer Anna Takanen att samtala om sin bok och om sitt skrivande med kulturjournalisten och författaren Marit Kapla (som bland annat fått Augustpriset för sin bok ”Osebol”). Mötet kommer att filmas för att kunna visas även på övriga bibliotek.

Litteraturproducenten Christine Karlsson på Region Halland, berättar att Bibliotekspodden från Stadsbiblioteket i Halmstad dessutom kommer att spela in ett samtal med Anna Takanen under dessa dagar, som även filmas för publicering.

Anna Takanens bok ”Sörjen som blev”, kretsar kring att det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Själv är hon tredje generationen. Fokus ligger bland annat på pappan Timo, som kom som krigsbarn till Halland 1942. Där adopterades han av ett lantbrukarpar i Falkenberg.

Anna Takanen är uppvuxen i Falkenberg men är nu bosatt i Stockholm. Den 2 augusti i år sommarpratade hon i radions Sommar i P 1 där hon bland annat berättade om sin bok och om sin uppväxt.

Författarbesök

• 6 september: Författarsamtal på Kulturhuset Fyren, Snäckan, i Kungsbacka.

• 8 september: Författarsamtal i biosalongen på Forum Hyltebruk.

• 9 september: Författarsamtal på Varbergs teater, Kulturhuset Komedianten.

• Det blir även boksamtal och digital läsecirkel på flera andra orter och folkbibliotek. I Halmstad arrangeras en digital engångsläsecirkel den 7 september på plattformen Zoom.

Mer om Hela Halland läser:

Sara Beischer årets författare i Hela Halland läser

Hon är författaren för Hela Halland läser