Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hon är författaren för Hela Halland läser

Hallands största bokcirkel - Hela Halland läser presenterade under lördagen på Halländsk bokmässa vilken bok och författare som har valts ut för 2018.

Årets bok är novellsamlingen Hägring av Oline Stig. Författaren är uppvuxen i Varberg och debuterade 1999. Hägring är hennes femte novellsamling och flera av novellerna utspelar sig i Varberg.
– Det är roligt att bli läst och kul att få en återkoppling till Halland. Även om jag inte bott i Varberg på många år har jag familj och vänner kvar där och känner mig nog lite som hallänning innerst inne, säger hon.
Bokcirkeln Hela Halland läser startar i månadsskiftet januari-februari. Det kommer att bli aktiviteter på de olika biblioteken. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Novelltävling
Bakom Hela Halland läser ligger Region Halland – Kultur i Halland och folkbiblioteken i Laholms kommun, Halmstad kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun och Kungsbacka kommun, samt Hallandsposten och Hallands Nyheter.
Det kommer också att bli en novelltävling som arrangeras av Hallandsposten och Hallands Nyheter ihop med Region Halland.