Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallå där...

...författaren Peo Bengtsson, uppväxt i Halmstad, som nyligen släppte sin första diktsamling "Bok för stjärnklara nätter" som egenutgivare på Books on Demand.

Berätta lite om "Bok för stjärnklara nätter"!

– Det är ett slags punktroman bestående av 40 korta texter. Man kan läsa den både som en diktsamling och som en sammanhängande berättelse. Som vanligt när jag skriver så handlar det om kärlek och om människor som får sona för vad de gjort tidigare i sina liv.

Du har tidigare skrivit relationsromaner som "Mannen utan ryggrad" och "Min bästa väns fru", hur kommer det sig att det blev poesi den här gången?

– Jag gillar att hålla på med olika uttryck och ha igång flera projekt samtidigt. Varför begränsa sig? "Bok för stjärnklara nätter" har jag jobbat på i två år när andan har fallit på, parallellt med annat skrivande. För några veckor sedan kände jag mig klar och det var egentligen först då jag upptäckte att det blev dikt.

Dina tidigare romaner är utgivna på förlag, hur kommer det sig att du nu valt att ge ut en bok på egen hand?

– När jag skrev de sista raderna på boken och kände att texten var mogen, då ville jag ha ut den direkt. Via ett förlag tar det omkring ett år innan en bok ges ut och det hade jag ingen lust att vänta på. Så jag tänkte, varför inte prova att ge ut den själv? På så sätt tog det två veckor från att texten var färdig till att boken fanns till salu på webben.

"Stjärnklara nätter" antyder att boken ska läsas som nattlektyr, är det tanken?

– Nej. Titeln syftar på att den är skriven nattetid, men du kan förstås läsa den när du vill. "Bok för stjärnklara nätter" är mina nattanteckningar, som jag har jobbat på i två år närhelst andan har fallit på.

Vad gör du annars i sommar?

– Nu har jag skrivit en thrillerföljetong ihop med författaren Felicia Welander. Den kommer ut direkt som ljudbok i höst. Jag jobbar också på en ny roman och så skulle jag vilja skriva filmmanus någon gång i framtiden. Jag tror på att följa lusten och ta risker.