Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sir David Attenborough gör ny dokumentär om klimatförändring. Arkivbild.

Attenborough i ny film om klimatförändring

Den brittiske programledaren Sir David Attenborough medverkar i den nya dokumentären "Climate change – the facts". Filmen ska fokusera på de potentiella hot mot planeten som klimatförändringarna innebär, skriver BBC.

"Det kan verka skrämmande, men vetenskapen belägger att om vi inte vidtar kraftfulla åtgärder inom det närmaste årtiondet så kan det leda till en permanent skadad natur och våra samhällens sönderfall", säger Attenborough i dokumentären.

I filmen kommer bilder av hur den globala uppvärmningen redan har satt sina spår på planeten att varvas med intervjuer med forskare och meteorologer. Filmskaparna vill även redogöra för forskningen om extrema väderfenomen som skogsbränderna i Kalifornien 2018.

Sir David Attenborough, 92, startade sin karriär i mitten av 1950-talet och hans röst har hörts i otaliga naturprogram, däribland "Planet earth" och "Den blå planeten".

"Climate change – the facts" får tv-premiär i Storbritannien under våren. Det är oklart om den kommer att sändas i Sverige.