Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Woody Allen. Arkivbild.

Amazon: Allen utsatte oss för sabotage

E-handelsjätten, produktionsbolaget och strömningsplattformen Amazon anklagar regissören Woody Allen för att ha "saboterat" det samarbete som Amazon och Allen inledde för ett par år sedan.

Uttalandet kommer som svar sedan Allen stämde Amazon i februari i år på motsvarande 630 miljoner kronor för kontraktsbrott, skriver Indiewire.

Bakgrunden är att Amazon valde att inte släppa Woody Allens film "A rainy day in New York" i fjol. Filmbolaget hävdar att det hade varit "opraktiskt" att distribuera och marknadsföra filmen sedan Allen återigen anklagats för att ha förgripit sig på sin adoptivdotter Dylan Farrow i början på 1990-talet, och dessutom gjort kontroversiella uttalanden om metoo-rörelsen.

I stämningsansökan hävdade Woody Allen att Amazon kände till det han kallar för "grundlösa" anklagelser mot honom när samarbetet som omfattade fyra filmer inleddes med "Café society" 2016.

Men filmbolaget menar att Allens alltmer problematiska persona i praktiken saboterat samarbetet:

"Reaktionerna från filmbranschen har varit snabba och hårda. Mängder av skådespelare har uttryckt verklig ånger över att ha jobbat med Allen förut, och många har sagt att de inte kommer att jobba med honom framöver. Allens handlingar och deras konsekvenser har medfört att Amazon aldrig kommer att tjäna på avtalet."