Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

4 sommartips

Vad gör du i sommar, Marcus Birgersson?

– I juli läser jag en sommarkurs i Florens, Italien. I kursen ingår lektioner i italienska, sång och coaching, samt undervisning i bel canto, en undergren till den italienska operakonsten. Resten av sommaren arbetar jag som kyrkosångare i Köpenhamn och medverkar i ett antal konserter.

Vad läser du?

– Senast läste jag ”Conqueror” av Conn Iggulden. Det är den femte och sista boken i serien om Djingis khan och mongolväldet. Serien i sin helhet är fantastisk och jag tycker att Conn Iggulden hittar en bra balans mellan historiska fakta och fiktion. Den sista boken var dock inte riktigt på samma nivå som de andra.

Vad lyssnar du på?

– Jag lyssnar givetvis mycket på klassiskt, särskilt tenorer. Just nu är det mycket Alfredo Kraus och Juan Diego Florez som har gjort helt fantastiska tolkningar av bel canto-musiken. Annars blir det mest hårdrock och då framför allt power metal, men där har jag ingen riktig favorit.

Vad bör man inte missa i sommar-Halland?

– Man bör inte missa Allsång på Vallarna i Falkenberg. Det är föreställning varje måndag med uppträdanden av olika nationella och lokala artister, varvat med allsång. Om man måste välja ett datum att gå rekommenderar jag den 5 augusti då jag själv medverkar!

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här