Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eva Dahlgren.

3 kulturtips till helgen

Eva Dahlgrens konsert på Stålboms i Falkenberg i kväll är slutsåld, men man kan alltid åka norrut och se sångerskan på Kulturkalaset i Göteborg i morgon kväll. Där spelar även radiovänliga storheter som Yohio och Petra Marklund tillsammans med lite mer nischade akter som hiphop/dancehallgruppen Labyrint och sleazerockarna i Crashdïet.

För musikalisk toppkvalitet i södra Halland skulle jag istället rekommendera americanabandet Hillman Lighthouse som spelar på Rotundan i Halmstad på lördag.

För min del blir det nog lite musik inom hemmets fyra väggar och jag tänkte då låta mina hörselgångar dränkas i ljudvågorna från Washed Outs nya album ”Paracosm”. Låtskaparen Ernest Green bygger upp drömska poplandskap som jag gärna stannar i länge.

Slutligen vill min inre science fiction-nörd verkligen gå och se filmen ”Elysium” med Matt Damon och Jodie Foster. Jag älskade regissören Neil Blomkamps debut ”District 9”, en film som blandade sci-fi med vass satir riktad mot rasism och apartheid. ”Elysium” vill inte vara sämre och handlar om klasskampen mellan den fattiga delen av befolkningen som lämnats kvar på en ödelagd jord och de rika som emigrerat till en rymdstation med samma namn som filmen.

1

2

3

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här