Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

3 kulturtips till helgen

1. Konsertsommaren har brakat igång ordentligt och i skrivande stund ser helgvädret helt okej ut. I Varberg kan man i afton välja mellan konserter med bland andra Meja, Movits! och Ulf Lundell. I morgon är startfältet bättre i söder, då Eldkvarn intar Hwitans scen i Falkenberg och samma kväll spelar spexkillarna och Youtubefavoriterna i De vet du på B&B i Halmstad.

2. För innesittande skulle jag personligen välja klassiska thrillern ”Léon” från 1994 på Kanal 5 i kväll. Yrkesmördaren Léon (Jean Reno) finner en oväntad vän i tolvåriga flickan Mathilda (Natalie Portman) som en dag knackar på hans dörr. Framförallt gör Gary Oldman en fantastisk rollinsats som den ondskefulle Stansfield.

3. Slutligen. Glöm Alex & Sigge, glöm Filip & Fredrik. Världens bästa podradio kommer från New York och heter Radiolab. Journalisterna Jad Abumrad och Robert Krulwich förklarar komplexa vetenskapliga skeenden så att en mellanstadieelev kan förstå och med så mycket nyfikenhet och hjärta att man blir gråtmild över hur vackert världen är uppbyggd. Allt du inte visste att du ville veta om rymden, genetik och Heimlichmanövern avhandlas och radiolab.org är adressen.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här