Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Österskans mittpunkt under årets kulturnatt

Datumet är spikat och förberedelserna är i full gång. Den 22 september infaller årets kulturnatt som kommer att äga rum på och kring Österskans.

Kulturnatten, som har arrangerats sedan 1991, får i år ett annat upplägg än tidigare. Kommunen utlovar ett bredare utbud av kulturformer som dock koncentreras till ett mindre område.

– Den kritik vi brukar få är att kulturnatten är för stor och det händer för mycket! Man hinner helt enkelt inte se allt man vill. Nu provar vi en ny form där allt finns inom kort promenadavstånd, säger Karolina Peterson, avdelningschef för upplevelser och konst på kulturförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Det nya kulturområdet på Österskans blir mittpunkten för evenemanget, som går under temat "en förtrollad natt". Området kommer även att sträcka sig till omkringliggande platser, som Kapsylparken och Picassoparken.

I byggnader som Stadsbiblioteket och Nolltrefem kommer det också att vara aktivitet under kvällen och det är fri entré till allt som gäller.

Planeringen är ännu inte klar utan pågår för fullt och kommunen uppmanar nu föreningar och kulturskapare som vill medverka att kontakta projektledarna på Dramalogen, som fått uppdraget att arrangera årets kulturnatt.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här