Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

När olyckan är framme

För många är inte bara bilolyckor en traumatisk upplevelse, det kan även bli en dyr sådan. Reparation av bildelar kostar både energi, tid och pengar. Ett sätt att spara är att lyckas göra arbetet själv.

Skulle olyckan ha varit framme och din bil skadats behöver det inte automatiskt betyda väldigt kostsamma reparationer på en verkstad. Med hjälp av lite kunskap och rätt verktyg kan du utföra mycket av arbetet själv med väldigt gott resultat. När det kommer till verktyg så har du verkligen kommit till rätt ställe, här hittar du allt du kan tänka dig när det kommer till underhåll och reparationer av bilar samt andra fordon.

Skulle exempelvis karossen ha fått en buckla så betyder inte det alltid att hela delen behöver bytas ut. Om du har de rätta verktygen kan du först rikta ut själva bucklan igen. Sedan kan du om det behövs, slipa till eventuella ojämnheter och mindre skador med hjälp av en slipmaskin. Skulle det uppstått några mindre hål kan man laga även dessa med rätt material och exempelvis spackelspadar och skrapor. Slutligen så lägger man på nytt lack och slipar och polerar upp ytan igen. Med lite arbeta så kommer du inte kunna se någon skillnad efter och innan olyckan.

En polermaskin kan dessutom användas när du behöver polera upp lacken och glansen på din bil. Genom att först applicera vax och sedan polera det med en bra och effektiv polermaskin kommer din bil snart skina som ny igen. Det finns med andra ord ingen anledning till att lämna in bilen för behandling på en dyr verkstad när du kan utföra mycket av arbetet på egen hand. Dessutom är det många gånger både roligt och belönande att göra det själv.

Skulle du vilja utföra underhållet eller en reparation själv, men känner dig osäker på vilka verktyg du behöver? Ta i så fall kontakt med vår kundtjänst så hjälper de dig att välja just de verktyg du behöver. Dessutom kommer de informera dig om aktuella kampanjer så att dina verktyg kan köpas till de mest fördelaktiga villkoren. Köp bildelar på Reservdelar24