Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Myndigheter förföljer företagare

Kommentar till artiklar 14/11.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

I lördags kunde man läsa i HP om höga avgifter för småföretagarna och om snuskiga lunchrestauranger.

I båda artiklarna framgår det klart och tydligt, att myndigheter och andra systematiskt förföljer småföretagarna. Myndigheterna beslutar om höga avgifter för besiktning av restauranger, och än värre är att man lämnar ut listor på vilka som det inte gått så bra för, så att till exempel HP kan publicera dem, vilket kan leda till att dessa får ännu svårare att klara sig. Det borde räcka med att få ett föreläggande att fixa bristerna. Man ska inte bestraffas ytterligare utan rättegång.

Angående bankernas avgifter så spelar Bankinspektionen ett orent spel, då banker tillåts att ta ut avgifter för kortköp samtidigt som man förbjuder småföretagarna att ta ut avgifter av kunderna.

Bankerna vill ha ett kontantlöst samhälle därför att de tjänar pengar på att slippa hantera pengar, men en småföretagare tvingas betala minst 150 kr för varje kontant insättning, samtidigt som företagaren är skyldig att ta emot kontanter av kunden, om den vill betala så.

Vill man ha ett kontantlöst samhälle så måste alla avgifter avskaffas, därför att bankerna lever på den ränta de tjänar på att vi anlitar dem.

Sedan har vi Skatteverket  som betraktar alla småföretagare som kriminella element som bara försöker lura staten. Den nya kassaregisterlagen tvingar alla att byta ut sina fullt fungerande kassor mot en ny som kostar 15000–60000 kronor beroende på typ av affärsrörelse. De är utrustade med en svart låda som bara skatteverket har tillgång till och den måste bytas ut beroende på hur många transaktioner som utförs. Med lågt räknat 25000 företagare gånger igenomsnitt 20000kr per kassa ger det en kostnad på en halvmiljard.

Vill ni ha småföretagare iSverige som genererar skatt, så sluta förfölja oss, så vi kan koncentrera oss på jobbet istället!

Småföretagare