Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nyckelspelare. Kamal Mustafa gjorde sju mål för Halmia i höstas och blir viktigt i offensiven den här säsongen också.

Mustafa ska bli nya målkungen i Halmia

Vem ska göra målen i Halmia nu när Ronny Sabo och Calle Genberg lämnat klubben? - Svaret kan bli Kamal Mustafa, 22-åringen med ett förflutet i IFK Göteborg.

Kamal Mustafa har gjort succé sedan han kom till Halmia från Qviding i somras.

Den kvicke yttern prickade in sju mål på åtta matcher i söderettan i fjol och har under försäsongen satt åtta till på lika många matcher.

– Det har gått bra för mig i träningsmatcherna, men även laget har presterat bra och det känns som om många har respekt för oss efter segern mot Ängelholm och de oavgjorda matcherna mot Gais och Kongsvinger, konstaterar Kamal.

Men faktum kvarstår. Sabo och Genberg, som lämnat klubben för Jönköping Södra respektive Borstahusen, gjorde 25 mål tillsammans i fjol och nya målskyttar växer inte på träd.

– Det kommer att bli tufft att ersätta så bra spelare, men det känns som om vi är ett bättre lag i år ändå, säger Kamal.

Vad tror du att vi kan förvänta oss av Halmia?

– Topp 4. Med Peter (Lindau) som tränare har klubben tagit ett nytt kliv varje säsong och det hoppas jag att vi kan göra i år också.

Mustafa slog igenom tidigt. Han fick göra allsvensk debut i IFK Göteborg (mot AIK på Råsunda) redan som 17-åring och hann även med en match i Europa League mot Hapoel Tel Aviv, men en korsbandsskada i vänsterknäet satte stopp för all fotboll under nästan två års tid.

Han var dock inte ensam IFK:are på rehabiliteringen.

– Nej, det var det året då både Robin Söder och Kalle Svensson gick sönder och vi totalt hade åtta korsbandsskador i truppen. Till slut var vi riktigt rädda för att gå ut och träna, säger Kamal.

När han sedan äntligen kom tillbaka fick han mest sitta på bänken och bestämde sig då för att söka sig vidare. Ny klubbadress blev Qviding i söderettan innan flyttlasset gick till Halmstad.

– Halmia passar mig utmärkt. Jag kommer mer till min rätt här och trivs jättebra i föreningen, säger Mustafa och avslöjar att han hade anbud från en klubb i superettan i vintras, men valde att förlänga ISH-kontraktet ytterligare ett år.

Men vem han ska kampera med däruppe i premiären borta mot Oskarshamn på påskafton står ännu skrivet i stjärnorna.

Nye Kristoffer Frantzich från Fässberg är ett alternativ, Ervin Ribic, som är tillbaka efter ett års frånvaro för ett avslitet korsband, ett annat. Det troligaste är dock att Lindau satsar på ”Lemlands Ronaldo” Wilhelm Ingves på topp.

Kamal lär vara säker på en plats och den unge göteborgaren gör ingen hemlighet av att han vill spela fotboll högre upp igen.

Och då gärna i Halmia.

– Ja, det hade varit kul att ta klivet upp. Vi har fantastiska spelare som kan slå bra passningar. Vi känns som ett lag och kom närmare varandra när vi var på träningslägret i Turkiet.

Vid den så kallade inkilningen där fick Mustafa hålla i en egen show.

– Jag sjöng och gjorde på skoj lite narr av spelarna i laget och fick mycket applåder.

Det hoppas han få även på Örjans vall i år.