Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mustafa räddade poäng på övertid

Halmia var på väg mot förlust i division I-premiären borta mot Oskarshamns AIK, men Kamal Mustafa räddade en poäng när han sköt in kvitteringen till 2–2 på övertid.

– Målvakten boxade bort bollen och när den hamnade hos mig tänkte jag att jag har ju missat fyra chanser tidigare, nu ska jag f-n trycka dit den, säger Kamal Mustafa.

Så blev det.

Ingen Oskarshamnsspelare hann med i svängarna och Kamal rusade ner till avbytarbänken för att fira kvitteringen – och poängen.

– Det målet förtjänade vi. Vi hade bollen nästan hela andra halvlek, konstaterar han.

En viktig start för Halmias lille bolltrillare att få hitta rätt direkt. Wilhelm Ingves, som fick förtroendet på topp, kände säkert samma sak.

Lemlands Ronaldo, som har den tuffa uppgiften att ersätta fjolårets målkung Calle Genberg, fick nämligen en lysande start på premiären när han sköt in ledningsmålet redan i femte spelminuten. ISH rullade upp hemmalaget och Ingves satte 1–0 via ett försvarsben.

Kamal Mustafa hade sedan ett par bra chanser att öka på ledningen, men hemmalaget som började trevande växte allt mer in i matchen och kvitterade i 26:e minuten då Joakim Lengnyel på volley sköt in Filip Jägerbrinks frispark från vänster.

Gästerna hade sedan jobbigt att få i gång det sedvenliga passningspelet på konstgräset och fick allt svårare att skapa målchanser inför nära 1 000 personer i solgasset på Arena Oskarshamn.

I stället tog hemmalaget ledningen tio minuter in på den andra halvleken. Johan Mangfors förlorade en luftduell mot Anton Agebjörn på mittplan och en fri Lengnyel sprintade i från ISH-försvaret och rullade in 2–1.

– Vårt försvarsspel var svagt, men annars tycker jag att spelarna ska ha beröm för att de försöker och försöker och aldrig ger sig. Vi ägde bollen hela tiden och försökte spela offensiv fotboll, en fantastisk fotboll sett från sidan, synd bara att vi inte vann matchen, säger Halmiatränaren Peter Lindau.

ISH försökte sedan flytta fram positionerna, men lyckades inte hitta på så mycket framåt. Mustafa fick till ett lurigt skott från distans och Ingves sköt någon meter utanför.

Lindau bytte ut Mangfors och gick ner på en trebackslinje i slutet och stuvade även om en del på mitten, men ingenting verkade hjälpa – förrän på övertid.

Då fick Mustafa läge innanför straffområdet och skickade in 2–2 efter en hörna.

– Oskarshamn var tuffa och starka att möta. Därför är jag nöjd över att vi fick in 2–2-målet till slut, tycker Lindau.

I slutsekunderna blev sedan inhopparen Ervin Ribic utvisad efter två gula kort.

– Det första fick han för att han stängde motståndaren och det andra för snack, förklarar Lindau, som inte var helt nöjd med domaren i samband det röda kortet.

– Nej, det är naturligt att gå in i en duell och hålla undan för backen. Det gjorde jag alltid när jag spelade och i så fall skulle jag ha blivit utvisad i varje match.