Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mobiltekniken är skadlig för allt levande

Kommentar till Lars Mjönes 27/1.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Lars Mjönes från SSM är ett levande bevis på att vi inte kan lita på myndigheterna. Han negligerar riskerna med mobiltelefonin år efter år, liksom i HP den 27 januari: ”Vi har haft samma typ av radiovågor från radio- och tv-sändare ivår närmiljö i mer än 50 år utan att några skadliga effekter har kunnat iakttas, varken på människor, djur eller växtlighet.”

Han kan få fortsätta eftersom de större svenska medierna inte avslöjar honom. Det finns ingen annan instans som kontrollerar myndigheterna.

Om och om igen har forskning visat att mobiltelefontekniken är skadlig för allt levande. Beläggen är omfattande för att mikrovågor ökar risken för hjärntumörer, cancersjukdomar, Alzheimers, påverkar hjärnans och hjärtats funktion.

Hjärnceller dör i upprepade studier på möss. Spermier skadas i dussintalet studier. Kycklingembryon dör. På grund av strålningen sover vi sämre, vi blir nedstämda och får oftare huvudvärk.

Beläggen är omfattande även för skador på djurliv och växtlighet. 

Samtidigt med mobiltelefonins expansion den senaste tio åren har vi sett just ökad förekomst bland allmänheten av sömnproblem, depressioner, huvudvärk. Kända kirurger vittnar om att de ser allt fler barn med hjärntumörer.

Småfåglarna är kraftigt decimerade i städerna. Sjöfåglarna dör i rask takt, kan inte få ungar. Träden dör framför antennerna.

Lars Mjönes har ett oerhört stort ansvar för många förstörda människoliv och den pågående miljö- och hälsoskandalen.

Den kan fortsätta och förvärras under beskydd av hans lögner.

Mona Nilsson, journalist, författare till ”Spelet om 3G” (2005) och kommande boken ”Mobiltelefonins hälsorisker” (2010)